Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJBOLJI I NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA MLADI KROMPIR: Unutra mek, a korica zlatna i hrskava (VIDEO)

Ovo je najlakši i najbolji način da pripremite mladi krompir.

 Kako se pravi mladi krompir Izvor: Printscreen/YT/Mama Boi's Kitchen

Krompir je ukusan i praktičan za pripremu, a od njega možete da spremate najrazličitija jela. Uskršnji ručak ne može da se zamisli bez ovog priloga, kako je počela sezona mladog krompira, mi vam predlažemo da ga poslužite uz meso.Pečeni je najbolji izbor, a u nastavku teksta pročitajte kako da ga spremite da unutra bude mek, a spolja da ima hrskavu i zlatnu koricu.

  • Sastojci:
  • 450 g mladog krompira 
  • 1 kašičica mlevene paprike 
  • so i biber 
  • 2 kašike maslinovog ulja 
  • 2 kašike putera

Priprema:
Isecite mladi krompir na polutke, pa kuvajte još 10 minuta nakon ključanja. Procedite krompir, pa posolite, pobiberite i pospite mlevenom paprikom. Prelijte maslinovim uljem i dobro promešajte. Sipajte u tepsiju i okrenite na ravnu stranu. Prelijte istopljenim puterom i pecite na 200°C oko 20 minuta. Na pola pečenje, posle 10 minuta, okrenite krompir i pecite do kraja. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti