Krompir je ukusan i praktičan za pripremu, a od njega možete da spremate najrazličitija jela. Uskršnji ručak ne može da se zamisli bez ovog priloga, kako je počela sezona mladog krompira, mi vam predlažemo da ga poslužite uz meso.Pečeni je najbolji izbor, a u nastavku teksta pročitajte kako da ga spremite da unutra bude mek, a spolja da ima hrskavu i zlatnu koricu.
- Sastojci:
- 450 g mladog krompira
- 1 kašičica mlevene paprike
- so i biber
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike putera
Priprema:
Isecite mladi krompir na polutke, pa kuvajte još 10 minuta nakon ključanja. Procedite krompir, pa posolite, pobiberite i pospite mlevenom paprikom. Prelijte maslinovim uljem i dobro promešajte. Sipajte u tepsiju i okrenite na ravnu stranu. Prelijte istopljenim puterom i pecite na 200°C oko 20 minuta. Na pola pečenje, posle 10 minuta, okrenite krompir i pecite do kraja.
Izvor: Stvar ukusa
Svinjetina sa brokolijem i karfiolom u soja sosu
Hrskavi palenta štapići sa umakom od avokada
Mediteranski uštipci sa fetom i paradajzom
Pileća krilca u ulju od belog luka
Kokos praline sa 2 vrste čokolade