Svinjsko meso možete da spremate na bezbroj načina, a najukusnije je kada je u nekom sosu. Mi predlažemo da svinjsko meso napravite u sosu od pečuraka, a specifičan šmek daje i soja sos koji se dodaje. Uz ovako pripremljeno meso nije potreban prilog, a ako želite najbolje se slaže pire krompir ili testenina. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 5 komada svinjskog karea
  • 400 g pečuraka
  • 50 g putera
  • 1 crni luk
  • 4 čena belog luka 
  • 1,5 kašika brašna 
  • 200 ml vode 
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 3 kašike soja sosa 
  • 1 kašičica italijanskog začina 

Priprema: 

Pomešajte u posudi so, biber i italijanski začin, pa začinite meso. Propržite na ulju sa obe strane i izvadite iz tiganja. U isti tiganj dodajte puter i seckane pečurke, pa posle par minuta dodajte i seckani crni i mleveni beli luk. Kada se pečurke i luk omekšaju dodajte brašno i promešajte. Zatim sipajte vodu i pavlaku za kuvanje, pa opet promešajte. Sipajte i soja sos, pa posolite i pospite italijanskim začinom. Opet promešajte, pa kada krene da vri vratite meso. Ostavite još minut, dva. 

Izvor: Stvar ukusa