Svinjsko meso možete da spremate na bezbroj načina, a najukusnije je kada je u nekom sosu. Mi predlažemo da svinjsko meso napravite u sosu od pečuraka, a specifičan šmek daje i soja sos koji se dodaje. Uz ovako pripremljeno meso nije potreban prilog, a ako želite najbolje se slaže pire krompir ili testenina. Uživajte!
- Sastojci:
- 5 komada svinjskog karea
- 400 g pečuraka
- 50 g putera
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
- 1,5 kašika brašna
- 200 ml vode
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 3 kašike soja sosa
- 1 kašičica italijanskog začina
Priprema:
Pomešajte u posudi so, biber i italijanski začin, pa začinite meso. Propržite na ulju sa obe strane i izvadite iz tiganja. U isti tiganj dodajte puter i seckane pečurke, pa posle par minuta dodajte i seckani crni i mleveni beli luk. Kada se pečurke i luk omekšaju dodajte brašno i promešajte. Zatim sipajte vodu i pavlaku za kuvanje, pa opet promešajte. Sipajte i soja sos, pa posolite i pospite italijanskim začinom. Opet promešajte, pa kada krene da vri vratite meso. Ostavite još minut, dva.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom