Svinjski medaljoni su specijalitet koji se lako napravi i to od sastojaka koji nisu mnogo skupi. Svinjetinu možete da nađete uvek, a bogata je proteinima i mineralima, pa se proporučuje da je uvrsite u vaš jelovnik. Za ručak vam predlažemo da brzinski pripremite kremasti sos sa pečurkama, pa kratko krčkajte svinjsko meso. Ovako pripremljeno jelo je odlično da služite sa pire krompirom, testeninom ili pirinčem...
- Sastojci:
- 500 g svinjskog mesa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 300 g pečuraka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 ml bujona
- 1 kašičica paprike u prahu
- 1 kašičica sušenog timijana
- 1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
Meso isecite na šnicle, pa kratko ispržite u zagrejanom tiganju u koji ste sipali malo ulja. Zatim izvadite iz tiganja, a onda propržite sitno seckan crni luk dok ne omekša, pa dodajte mleveni beli. Dodajte i seckane pečurke, pa kada se proprže sipajte bujon (1/2 kocke supe pomešajte sa 100 ml vrele vode). Kuvajte 5-7 minuta, pa sipajte i pavlaku za kuvanje. Kada krene da ključa dodajte začine i promešajte, pa kuvajte još 10 minuta. Zatim vratite meso i opet promešajte. Ukrasite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus