Ako volite da eksperimentišete sa hranom i uživate u isprobavanju novih jela i ukusa, onda obavezno spremite i ovaj recept. Napravite meso u zanimljivom umaku od pomorandže, đumbira, šećera u prahu i sojinog sosa. Kombinacija koja na prvu loptu deluje čudno i neukusno, ali kada probate nećete moći da prestanete da jedete. Poslužite sa kuvanim pirinčem ili testeninom. 

  • Sastojci:
  • 3 kašike ulja
  • 500 g govedine 
  • 2 kašike kukuruznog brašna 
  • prstohvat soli i bibera
  • 120 ml soka od pomorandže
  • kora 1/2 pomorandže
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 5 kašika soja sosa
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica rendanog đumbira
  • 1 kašičica sirćeta
  • 1 crvena paprika
  • 1 crni luk

Priprema:
Meso isecite na trake, a onda sipajte brašno, so i biber, pa dobro sjedinite. Propržite meso u tiganju na malo ulja, pa izvadite u tanjir obložen ubrusom. Zatim u isti tiganj dodajte papriku isečenu na trake, kao i crni luk. Pržite dok povrće ne omekša. U posudi pomešajte sok od pomoradnže, kao i rendanu koru, pa dodajte soja sos, šećer u prahu, mleveni beli luk, rendani đumbir, sirće i dobro promešajte. Sipajte u posudu sa povrćem i kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dodajte meso, pa krčkajte još nekih 10-ak minuta, uz mešanje. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE