Ako volite da eksperimentišete sa hranom i uživate u isprobavanju novih jela i ukusa, onda obavezno spremite i ovaj recept. Napravite meso u zanimljivom umaku od pomorandže, đumbira, šećera u prahu i sojinog sosa. Kombinacija koja na prvu loptu deluje čudno i neukusno, ali kada probate nećete moći da prestanete da jedete. Poslužite sa kuvanim pirinčem ili testeninom.
- Sastojci:
- 3 kašike ulja
- 500 g govedine
- 2 kašike kukuruznog brašna
- prstohvat soli i bibera
- 120 ml soka od pomorandže
- kora 1/2 pomorandže
- 3 kašike šećera u prahu
- 5 kašika soja sosa
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica rendanog đumbira
- 1 kašičica sirćeta
- 1 crvena paprika
- 1 crni luk
Priprema:
Meso isecite na trake, a onda sipajte brašno, so i biber, pa dobro sjedinite. Propržite meso u tiganju na malo ulja, pa izvadite u tanjir obložen ubrusom. Zatim u isti tiganj dodajte papriku isečenu na trake, kao i crni luk. Pržite dok povrće ne omekša. U posudi pomešajte sok od pomoradnže, kao i rendanu koru, pa dodajte soja sos, šećer u prahu, mleveni beli luk, rendani đumbir, sirće i dobro promešajte. Sipajte u posudu sa povrćem i kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dodajte meso, pa krčkajte još nekih 10-ak minuta, uz mešanje.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem