Danas vam za ručak predlažemo da napravite nešto potpuno drugačije,a to je hleb punjen mlevenim mesom. Zamenite povrće, kao što su tikvice ili paprike, bajatim hlebom i napravite super jelo za koje će svi tražiti repete. Zanimljiv način da iskombinujete omiljene namirnice, ali i da ne bacate hranu. 

  • Sastojci:
  • 1 baget
  • 300 g mlevenog mesa 
  • 1 crni luk 
  • 3 jajeta 
  • 150 ml mleka 
  • 70 g tvrdog sira 
  • 1 veza peršuna 
  • 1 kašičica slatke paprike 

Priprema:
Mleveno meso posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom, pa dodajte sito seckani crni luk i peršun. Sve dobro sjedinite. Baget isecite na parčiće debljine oko 4-5 cm i poređajte u nauljenu tepsiju. Rakijskom čašom napravite udubljenje i napunite mlevenim mesom. Umutite jaja sa mlekom i prelijte jelo. Pecite u rerni na 180°C oko 25-30 minuta. Zatim pospite rendanim sirom i vratite u rernu na još 5 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE