Na odličan način iskoristite bajat hleb i napravite ručak koji će voleti cela porodica.

Danas vam za ručak predlažemo da napravite nešto potpuno drugačije,a to je hleb punjen mlevenim mesom. Zamenite povrće, kao što su tikvice ili paprike, bajatim hlebom i napravite super jelo za koje će svi tražiti repete. Zanimljiv način da iskombinujete omiljene namirnice, ali i da ne bacate hranu.
- Sastojci:
- 1 baget
- 300 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 3 jajeta
- 150 ml mleka
- 70 g tvrdog sira
- 1 veza peršuna
- 1 kašičica slatke paprike
Priprema:
Mleveno meso posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom, pa dodajte sito seckani crni luk i peršun. Sve dobro sjedinite. Baget isecite na parčiće debljine oko 4-5 cm i poređajte u nauljenu tepsiju. Rakijskom čašom napravite udubljenje i napunite mlevenim mesom. Umutite jaja sa mlekom i prelijte jelo. Pecite u rerni na 180°C oko 25-30 minuta. Zatim pospite rendanim sirom i vratite u rernu na još 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.