Musaka je tradicionalno jelo koje se pravi od mlevenog mesa i krompira, a svaka zemlja ima svoj recept koji ovo jelo čini još ukusnijim. U Poljskoj je jedu tako što joj dodaju raznovrsno povrće, a onda sve pospu rendanim sirom koji se razvlači kada se ispeče. Zanimljivo je da Poljaci za razliku od ostalih naroda ne dodaju nikakav preliv, a ipak je musaka sočna. Uživajte! 

  • Sastojci:
  • 6-7 krompira 
  • 1 patlidžan 
  • 800 g mlevenog mesa 
  • 1 crni luk 
  • 80 g putera 
  • 3 kašike ulja 
  • 2-3 paradajza 
  • 100 g tvrdog sira 
  • 1 kašičica italijanskog začina 
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike 
  • 1/2 kašičice korijandera 
  • mirođija 

Priprema:
Isecite patlidžan i krompir na kockice, pa sipajte u tepsiju. Posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom, korijanderom i paprikom. Prelijte istopljenim puterom i dobro promešajte. Zatim precite u rerni na 180°C oko 40 minuta. Za to vreme propržite seckani crni luk, pa dodajte mleveno meso i začinite po želji. Izvadite povrće iz rerne, pa preko sipajte proprženo mleveno meso. Poređajte isečeni paradajz, pa pospite rendanim sirom. Vratite u rernu na još 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE