Musaka je tradicionalno jelo koje se pravi od mlevenog mesa i krompira, a svaka zemlja ima svoj recept koji ovo jelo čini još ukusnijim. U Poljskoj je jedu tako što joj dodaju raznovrsno povrće, a onda sve pospu rendanim sirom koji se razvlači kada se ispeče. Zanimljivo je da Poljaci za razliku od ostalih naroda ne dodaju nikakav preliv, a ipak je musaka sočna. Uživajte!
- Sastojci:
- 6-7 krompira
- 1 patlidžan
- 800 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 80 g putera
- 3 kašike ulja
- 2-3 paradajza
- 100 g tvrdog sira
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 1/2 kašičice korijandera
- mirođija
Priprema:
Isecite patlidžan i krompir na kockice, pa sipajte u tepsiju. Posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom, korijanderom i paprikom. Prelijte istopljenim puterom i dobro promešajte. Zatim precite u rerni na 180°C oko 40 minuta. Za to vreme propržite seckani crni luk, pa dodajte mleveno meso i začinite po želji. Izvadite povrće iz rerne, pa preko sipajte proprženo mleveno meso. Poređajte isečeni paradajz, pa pospite rendanim sirom. Vratite u rernu na još 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus