Većina Srba ne voli da jede bajat hleb i zato su domaćice osmislile ukusno jelo koje mogu da posluže, a to su prženice. Ako dodate još par sastojaka, kao što je mleveno meso i paprike, napravićete fantastičan obrok od bajatog hleba. Više ne morate da ga bacate, već mu dodajte navedene namirnice i ispecite u rerni, a za još bolji ukus na kraju pospite sirom.
- Sastojci:
- 1 bajat hleb
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 250 g mlevenog mesa
- 1 kašičica tucane paprike
- 1/2 kašičice nane
- 1/2 kašičice timijana
- Za sos:
- 4 jajeta
- 200 ml mleka
- peršun
- Još:
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Hleb isecite na kriške, pa poređajte u tepsiju koju ste premazali puterom. U mleveno meso dodajte mleveni beli luk, sitno seckani crni luk, posolite i pobiberite, pa pospite začine. Dobro sjedinite i stavite po malo mesa na svako parče hleba i lepo rasporedite rukama, da pokrijete celu površinu. Pecite na 200°C oko 25 minuta, pa za to vreme umutite jaja sa mlekom i seckanim peršunom. Prelijte preko mesa, pa pospite seckanom paprikom. Vratite da se peče na 200°C još 25 minuta. Pospite rendanim sirom, pa pecite na 180°C još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus