Većina Srba ne voli da jede bajat hleb i zato su domaćice osmislile ukusno jelo koje mogu da posluže, a to su prženice. Ako dodate još par sastojaka, kao što je mleveno meso i paprike, napravićete fantastičan obrok od bajatog hleba. Više ne morate da ga bacate, već mu dodajte navedene namirnice i ispecite u rerni, a za još bolji ukus na kraju pospite sirom

  • Sastojci:
  • 1 bajat hleb 
  • 1 crni luk 
  • 3 čena belog luka
  • 250 g mlevenog mesa 
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • 1/2 kašičice nane 
  • 1/2 kašičice timijana
  • Za sos:
  • 4 jajeta 
  • 200 ml mleka 
  • peršun
  • Još: 
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 100 g tvrdog sira 

Priprema:
Hleb isecite na kriške, pa poređajte u tepsiju koju ste premazali puterom. U mleveno meso dodajte mleveni beli luk, sitno seckani crni luk, posolite i pobiberite, pa pospite začine. Dobro sjedinite i stavite po malo mesa na svako parče hleba i lepo rasporedite rukama, da pokrijete celu površinu. Pecite na 200°C oko 25 minuta, pa za to vreme umutite jaja sa mlekom i seckanim peršunom. Prelijte preko mesa, pa pospite seckanom paprikom. Vratite da se peče na 200°C još 25 minuta. Pospite rendanim sirom, pa pecite na 180°C još 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE