Piletina je čest izbor za ručak, što zbog svoje jednostanve pripreme, što zbog fantastičnog ukusa. Donosimo vam recept za sočne batake iz rerne, koji ne zahtevaju nikakvu kulinarsku sposobnost, samo se mariniraju i peku u rerni. Ono što ovako pripremljeno meso izdvaja od ostalih recepata je upravo pikantni sos koji mu daje poseban šmek. Obavezno isprobajte ovo jelo jer ćete biti oduševljeni.
- Sastojci:
- 700 g bataka
- 1,5 limeta
- 3-4 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2-3 prstohvata soli
- prstohvat bibera
- 1 kašičica slatke paprike
- 1/2 kašičice kima
- Za sos:
- puna šaka svežeg korijandera
- 2-3 čena belog luka
- 1 mala ljuta papričica
- 1,5 limun
- 2 kašike kisele pavlake
- 1-2 kašike maslinovog ulja
- malo začina po želji
Priprema:
Stavite meso u posudu, pa dodajte sok od limete, mleveni beli luk, maslinovo ulje, začine i sve dobro sjedinite. Pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite da se marinira nekih 2-3 sata. Izvadite batake iz frižidera 20 minuta pre pečenja, ali ih ostavite u marinadi. Nakon toga stavite u tepsiju i pecite na 220°C oko 30 minuta. U blender sipajte sve sastojke za sos, pa dobro usitnite. Zatim prelije batake i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus