Piletina je čest izbor za ručak, što zbog svoje jednostanve pripreme, što zbog fantastičnog ukusa. Donosimo vam recept za sočne batake iz rerne, koji ne zahtevaju nikakvu kulinarsku sposobnost, samo se mariniraju i peku u rerni. Ono što ovako pripremljeno meso izdvaja od ostalih recepata je upravo pikantni sos koji mu daje poseban šmek. Obavezno isprobajte ovo jelo jer ćete biti oduševljeni.
- Sastojci:
- 700 g bataka
- 1,5 limeta
- 3-4 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2-3 prstohvata soli
- prstohvat bibera
- 1 kašičica slatke paprike
- 1/2 kašičice kima
- Za sos:
- puna šaka svežeg korijandera
- 2-3 čena belog luka
- 1 mala ljuta papričica
- 1,5 limun
- 2 kašike kisele pavlake
- 1-2 kašike maslinovog ulja
- malo začina po želji
Priprema:
Stavite meso u posudu, pa dodajte sok od limete, mleveni beli luk, maslinovo ulje, začine i sve dobro sjedinite. Pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite da se marinira nekih 2-3 sata. Izvadite batake iz frižidera 20 minuta pre pečenja, ali ih ostavite u marinadi. Nakon toga stavite u tepsiju i pecite na 220°C oko 30 minuta. U blender sipajte sve sastojke za sos, pa dobro usitnite. Zatim prelije batake i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem