Ideja za ručak nikad dosta, pogotovo ako su predlozi jela sa mesom. Preporučujemo vam ceo obrok od ne tako skupih sastojaka. Napravite svinjski file sa povrćem i prepečenim bagetom. Lako i ukusno, a za celu porodicu treba manje od 1.500 dinara. Priprema se vrlo jednostavno, a svi će se oduševiti.
- Sastojci:
- 1 kg svinjskog filea
- maslinovo ulje
- majčina dušica
- puter
- 3-4 čena belog luka
- Još:
- 3 ljubičasta luka
- 3 crvene paprike
- 3-4 ljute paprike
- šaka svežeg bosiljka
- 1 kašika balzamika
- 1 kašika šećera
- baget
Priprema:
Isecite luk na rebarca, pa propržite u tiganju u koji ste sipali malo ulja. Zatim dodajte papriku isečenu na trake, kao i sitno seckanu ljutu papričicu. Kada povrće omekša sipajte balzamiko i šećer i dobro promešajte. Ostavite na šporetu još minut, dva, pa sklonite. Baget isecite na kriške, pa prelijte maslonovim uljem. Ispecite na gril tiganju sa obe strane. Na kraju meso isecite na šnicle, pa svaku posolite i pobiberite sa obe strane. Kratko ispržite meso u tiganju sa obe strane, pa dodajte majčinu dušicu i puter, a posle par minuta dodajte i mleveni beli luk. Povremeno prelijte meso dobijenim sokom, a posle par minuta je gotovo. Servirajte na tanjiru.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus