Za današnji ručak vam predlažemo da napravite ukusan svinjski file. Umesto da ga samo propržite, prvo ga marinirajte, a onda i ispecite u rerni. Meso će ispasti baš sočno, a služite uz grilovano povrće ili pečeni krompir. Priprema je jednostavna, pa će vam uspeti i ako ste početnik u kuhinji.
- Sastojci:
- 700 g svinjskog filea
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 2 kašike smeđeg šećera
- 5 čenova belog luka
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašičica mlevenog senfa (može i običan)
Priprema:
U posudi pomešajte maslinovo ulje, braon šećer, beli luk, limunov sok, soja sos, sirće, mleveni senf, so i biber. Meso (ceo komad, ne šnicle) stavite u posudu, pa prelijte marinadom. Dobro promešajte, pa pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 4 sata ili preko noći. Prvo propržite meso u dobro zagrejanom tiganju, po 2 minuta sa obe strane, pa stavite u tepsiju. Rernu zagrejte na 200°C, pa stavite tepsiju i pecite na 60°C oko 15 minuta. Ostavite da se odmori 5 do 10 minuta pre serviranja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus