Za današnji ručak vam predlažemo da napravite ukusan svinjski file. Umesto da ga samo propržite, prvo ga marinirajte, a onda i ispecite u rerni. Meso će ispasti baš sočno, a služite uz grilovano povrće ili pečeni krompir. Priprema je jednostavna, pa će vam uspeti i ako ste početnik u kuhinji.
- Sastojci:
- 700 g svinjskog filea
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 2 kašike smeđeg šećera
- 5 čenova belog luka
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašičica mlevenog senfa (može i običan)
Priprema:
U posudi pomešajte maslinovo ulje, braon šećer, beli luk, limunov sok, soja sos, sirće, mleveni senf, so i biber. Meso (ceo komad, ne šnicle) stavite u posudu, pa prelijte marinadom. Dobro promešajte, pa pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 4 sata ili preko noći. Prvo propržite meso u dobro zagrejanom tiganju, po 2 minuta sa obe strane, pa stavite u tepsiju. Rernu zagrejte na 200°C, pa stavite tepsiju i pecite na 60°C oko 15 minuta. Ostavite da se odmori 5 do 10 minuta pre serviranja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem