Gulaš je jedno od omiljenijih jela na kašiku, a pravi se tako što pomešate nekoliko vrsta mesa i krčkate satima. Ne može da se prekuva, može samo da bude ukusnije i da se topi u ustima. Za razliku od paprikaša, gulaš se sprema samo sa mesom, ali predlažemo vam malo drugačiji recept. Dodajte mu i nekoliko vrsta povrća, kao što su paprika, celer, karfiol..., pa krčkajte na laganoj vatri nekih sat vremena.
- Sastojci:
- 1,5 kg telećeg mesa
- 2 šargarepe
- 2 crna luka
- 100 g celera
- 4 kašike paradajz pirea
- 1 paprika
- 1/4 kašičice tucane paprike
- 1 l vode
- 500 g kafiola
Priprema:
Isecite meso na kockice, pa ga propržite u tiganju nekih 25 minuta. Zatim dodajte seckani crni luk, promešajte i propržite još 6 minuta. Dodajte seckanu šargarepu i pržite još 7 minuta, uz povremeno mešanje. Zatim sipajte paradajz pire, promešajte i posle 5 minuta dodajte vrelu vodu (400 ml). Dodajte seckani celer i papriku, pa posolite i pobiberite. Pospite tucanom paprikom i sve dobro promešajte. Posle 5 minuta dodajte karfiol isečen na kockice, pa ponovo sve promešajte. Sipajte još vrele vode (600 ml), pa kad krene da ključa poklopite i kuvajte još sat vremena na niskoj temperaturi.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem