Ako želite da obradujete porodicu za ručak, onda obavezno napravite šnicle u prelepom umaku sa paprikom i crnim lukom. Prvo se kratko isprži sa aromatičnim belim lukom i ruzmarinom, a onda se dugo krčka u bujonu. Meso je toliko mekano da se raspada, a najbolje je ako ga poslužite sa pire krompirom.
- Sastojci:
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica italijanskih začina
- 1 kašičica bibera
- 1 kašika brašna
- 1 kašika vorčester sosa
- 1 crni luk
- 1 paprika
- 450 g bifteka
- 2 čena belog luka
- malo ruzmarina
- 500 ml goveđeg bujona
Priprema:
Sve začine pomešajte u jednoj posudi, a zatim meso nauljite, pa utrljajte začine, sa obe strane. U tiganju istopite puter, pa dodajte meso i pržite. Okrenite na drugu stranu, pa dodajte cele čenove belog luka, kao i ruzmarin. Kratko pecite sa obe strane, a povremeno prelivajte tečnošću koju je meso pustilo. U tepsiju stavite krupno sečen crni luk, papriku, pa dodajte meso, beli luk i ruzmarin koji su se pržili sa mesom. Sipajte vreli bujon i vorčester sos.Poklopite i krčkajte na niskoj temepraturi nekih 3 sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus