Ako želite da obradujete porodicu za ručak, onda obavezno napravite šnicle u prelepom umaku sa paprikom i crnim lukom. Prvo se kratko isprži sa aromatičnim belim lukom i ruzmarinom, a onda se dugo krčka u bujonu. Meso je toliko mekano da se raspada, a najbolje je ako ga poslužite sa pire krompirom

  • Sastojci:
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica italijanskih začina
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašika brašna 
  • 1 kašika vorčester sosa
  • 1 crni luk
  • 1 paprika
  • 450 g bifteka 
  • 2 čena belog luka
  • malo ruzmarina
  • 500 ml goveđeg bujona

Priprema:
Sve začine pomešajte u jednoj posudi, a zatim meso nauljite, pa utrljajte začine, sa obe strane. U tiganju istopite puter, pa dodajte meso i pržite. Okrenite na drugu stranu, pa dodajte cele čenove belog luka, kao i ruzmarin. Kratko pecite sa obe strane, a povremeno prelivajte tečnošću koju je meso pustilo. U tepsiju stavite krupno sečen crni luk, papriku, pa dodajte meso, beli luk i ruzmarin koji su se pržili sa mesom. Sipajte vreli bujon i vorčester sos.Poklopite i krčkajte na niskoj temepraturi nekih 3 sata. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE