Ljubitelji mesa će se posebno oduševiti ovom receptu za teleće šnicle u sosu od povrća. Teletina je posebno zdrava, a ono što je izdvaja od ostalog crvenom mesa je to da sadrži najmanje kalorija.

Priprema je vrlo jednostavna, a nema ni gomile sudova, jer se sve pravi u jednom tiganju. Poslužite uz svežu sezonsku salatu i imaćete ručak prste da poližete. 

Sastojci:

  • 4 teleće šnicle
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 glavica luka
  • 2 šargarepe
  • 200 ml soka od paradajza
  • 2 kašike brašna
  • kockica putera
  • so, biber

Priprema:

Teleće šnicle dobro izlupajte čekićem za meso, posolite i pobiberite, pa ih uvaljajte u brašno. U tiganj stavite kockicu putera, pa kada se rastopi ispržite šnicle. Kada su pečene izvadite ih i sklonite na stranu. Povrće naseckajte na kockice, pa u istom tiganju prvo prodinstajte luk da se zastakli, a potom dodajte i ostalo povrće. Dinstajte dok ne omekša, a nakon toga ulijte sok od paradajza. Dodajte žačine po ukusu, a kada proključa vratite šnicle. Smanjite vatru, poklopite tiganj i sve zajedno krčkajte još 15-ak minuta da meso skroz omekša.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE