Ljubitelji mesa će se posebno oduševiti ovom receptu za teleće šnicle u sosu od povrća. Teletina je posebno zdrava, a ono što je izdvaja od ostalog crvenom mesa je to da sadrži najmanje kalorija.
Priprema je vrlo jednostavna, a nema ni gomile sudova, jer se sve pravi u jednom tiganju. Poslužite uz svežu sezonsku salatu i imaćete ručak prste da poližete.
Sastojci:
- 4 teleće šnicle
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 glavica luka
- 2 šargarepe
- 200 ml soka od paradajza
- 2 kašike brašna
- kockica putera
- so, biber
Priprema:
Teleće šnicle dobro izlupajte čekićem za meso, posolite i pobiberite, pa ih uvaljajte u brašno. U tiganj stavite kockicu putera, pa kada se rastopi ispržite šnicle. Kada su pečene izvadite ih i sklonite na stranu. Povrće naseckajte na kockice, pa u istom tiganju prvo prodinstajte luk da se zastakli, a potom dodajte i ostalo povrće. Dinstajte dok ne omekša, a nakon toga ulijte sok od paradajza. Dodajte žačine po ukusu, a kada proključa vratite šnicle. Smanjite vatru, poklopite tiganj i sve zajedno krčkajte još 15-ak minuta da meso skroz omekša.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem