Ljubitelji mesa će se posebno oduševiti ovom receptu za teleće šnicle u sosu od povrća. Teletina je posebno zdrava, a ono što je izdvaja od ostalog crvenom mesa je to da sadrži najmanje kalorija.
Priprema je vrlo jednostavna, a nema ni gomile sudova, jer se sve pravi u jednom tiganju. Poslužite uz svežu sezonsku salatu i imaćete ručak prste da poližete.
Sastojci:
- 4 teleće šnicle
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 glavica luka
- 2 šargarepe
- 200 ml soka od paradajza
- 2 kašike brašna
- kockica putera
- so, biber
Priprema:
Teleće šnicle dobro izlupajte čekićem za meso, posolite i pobiberite, pa ih uvaljajte u brašno. U tiganj stavite kockicu putera, pa kada se rastopi ispržite šnicle. Kada su pečene izvadite ih i sklonite na stranu. Povrće naseckajte na kockice, pa u istom tiganju prvo prodinstajte luk da se zastakli, a potom dodajte i ostalo povrće. Dinstajte dok ne omekša, a nakon toga ulijte sok od paradajza. Dodajte žačine po ukusu, a kada proključa vratite šnicle. Smanjite vatru, poklopite tiganj i sve zajedno krčkajte još 15-ak minuta da meso skroz omekša.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus