Musaka je tradicinalno jelo koje se pravi od krompira i mlevenog mesa, a Srbi je obožavaju. Pred kraj pečenja se sipa preliv koji je nezaobilazan ako želite zlatnu koricu. Dobro proveren recept obogatite paradajzom, paprikom i sirom i dobićete ručak koji niko neće odbiti. A što je najbolje od svega lažna musaka se peče kraće od originala.
Sastojci:
- 800 g mlevenog mesa
- 1 kg krompira
- 1 paprika
- 2 crna luka
- 2-3 paradajza
- 300 g sira
Priprema:
Krompir isecite na kolutove, pa začinite i sipajte maslinovo ulje. Što više začina to je povrće ukusnije. Dobro promešajte, a zatim na pleh stavite pek papir, nauljite i poređajte krompir. Pecite na 180°C oko 20-25 minuta. Propržite iseckani crni luk, pa dodajte mleveno meso. Kada je gotovo sipajte preko ispečenog krompira i rasporedite. Zatim dodajte iseckanu papriku i paradajz isečen na kriške. Pospite rendanim sirom. Pecite na 180°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem