Musaka je tradicinalno jelo koje se pravi od krompira i mlevenog mesa, a Srbi je obožavaju. Pred kraj pečenja se sipa preliv koji je nezaobilazan ako želite zlatnu koricu. Dobro proveren recept obogatite paradajzom, paprikom i sirom i dobićete ručak koji niko neće odbiti. A što je najbolje od svega lažna musaka se peče kraće od originala. 

Sastojci:

  • 800 g mlevenog mesa
  • 1 kg krompira 
  • 1 paprika
  • 2 crna luka 
  • 2-3 paradajza 
  • 300 g sira 

Priprema:
Krompir isecite na kolutove, pa začinite i sipajte maslinovo ulje. Što više začina to je povrće ukusnije. Dobro promešajte, a zatim na pleh stavite pek papir, nauljite i poređajte krompir. Pecite na 180°C oko 20-25 minuta. Propržite iseckani crni luk, pa dodajte mleveno meso. Kada je gotovo sipajte preko ispečenog krompira i rasporedite. Zatim dodajte iseckanu papriku i paradajz isečen na kriške. Pospite rendanim sirom. Pecite na 180°C oko 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE