Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GENIJALNI TRIKOVI ZA KREMAST I PAHULJAST PIRE KROMPIR: Poznata američka kuvarica otkrila je cake koje mnogi ne znaju

Autor Sanja Belinić

Američka kuvarica je otkrila tajne savršenog pire krompira.

 Kako se pravi kremast pire krompir Izvor: Shutterstock

Pire krompirspada u najpoznatije i najpopularnije priloge. Od ovog povrća možete da napravite i pečeni krompir, pomfrit, polutke..., ali pire se slaže sa gotovo svakim jelom. Poznata američka kuvarica Ina Gartea je na svojoj stranici podelila i recept koji će vam pomoći da pire ispadne savršeno kremast i pahuljast. Tajna je u limunu, kao i u tome na koji način dodajtete određene sastojke. U nastvaku teksta pročitajte zašto se dodaje kora limuna, ali i koje temperature treba da budu mleko i puter. 

  • Sastojci:
  • 1,1 kg krompira
  • 220 g hladnog neslanog putera 
  • 230 ml punomasnog mleka
  • 1 kašičica rendane kore limuna 

Priprema:
Kuvajte krompir koji ste isekli u posoljenoj vodi, nekih 20 minuta dok ne omekšaju. Pre nego što se krompir skuva zagrejte mleko, a puter držite u frižideru. Toplo mleko se koristi jer krompir bolje upija tečnost što sprečava da postane gumen. U kuvan i proceđen krompir dodajte hladan puter i dobro izgnječite. Puter treba da bude hladan, jer ako je sobne temeprature, rizikujete da se ne sjedini dobro sa krompirom. Zatim polako sipajte toplo mleko, samo vodite računa da ne preterate. Pire treba da bude kremast, ali dovoljno gust. Posolite i pobiberite, pa dobro umutite i dodajte koru limuna. Limunova korica daje taman dovoljno kiselosti da probije kroz sve bogate teksture i ukuse, dodajući finu svežinu i uravnoteženost svih sastojaka. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti