Krem sir se najčešće koristi kao namaz, ali možete da ga nađete i u receptima za salate, ali isto tako i poslastice. Sledeće nedelje, tačnije 28.11. počinje Božićni post, pa je potrebno da omiljene namirnice prilagodite posnom jelovniku. Nekada je izbor bio skučen, ali danas možete da napravite ili kupite krem sir, tvrdi sir, fetu, majonez... i u posnoj varijanti. Takođe, postoji i zamena za jaja, pa samim tim ne morate da se odričete nijednog jela više.
- Sastojci:
- 1 šolja jabukovog sirćeta
- 1 l sojinog ili bademovog mleka
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
U šerpu sipajte sojino ili bademovo mleko i ostavite da provri. Zatim dodajte sirće i mešajte sve vreme. Kada smesa počne da izgleda kao sitan sir, prebacite u čistu gazu i ocedite, a zatim okačite negde i ostavite da se dobro ocedi. Ako niste okačili iznad sudopere, obavezno postavite nešto gde može da se cedi. Po završenom postupku prebacite ga u posudu i dodajte ulje, posolite i pobiberite, pa dodajte začine po želji. Promešajte i krem sir je gotov.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus