Krem sir se najčešće koristi kao namaz, ali možete da ga nađete i u receptima za salate, ali isto tako i poslastice. Sledeće nedelje, tačnije 28.11. počinje Božićni post, pa je potrebno da omiljene namirnice prilagodite posnom jelovniku. Nekada je izbor bio skučen, ali danas možete da napravite ili kupite krem sir, tvrdi sir, fetu, majonez... i u posnoj varijanti. Takođe, postoji i zamena za jaja, pa samim tim ne morate da se odričete nijednog jela više.
- Sastojci:
- 1 šolja jabukovog sirćeta
- 1 l sojinog ili bademovog mleka
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
U šerpu sipajte sojino ili bademovo mleko i ostavite da provri. Zatim dodajte sirće i mešajte sve vreme. Kada smesa počne da izgleda kao sitan sir, prebacite u čistu gazu i ocedite, a zatim okačite negde i ostavite da se dobro ocedi. Ako niste okačili iznad sudopere, obavezno postavite nešto gde može da se cedi. Po završenom postupku prebacite ga u posudu i dodajte ulje, posolite i pobiberite, pa dodajte začine po želji. Promešajte i krem sir je gotov.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem