Od bundeve se mogu praviti različiti specijaliteti, a oni su posebno popularni tokom jeseni i zime. Da biste u ovom periodu imali uvek svežu bundevu morate je čuvati na pravilan način i trajaće vam mesecima.
Najbolje mesto za čuvanje bundeve je podrum ili ostava. Tamo je najlakše stvoriti odgovarajuće uslove poput toga da je prostorija suva i tamna, da ima ventilaciju i da je temperatura od 5-10 stepeni. Ako se neki od ovih uslova ne poštuje, rok trajanja bundeve se značajno smanjuje. Na primer, visoka vlažnost smanjuje ovaj period za 2 ili čak 3 meseca. Bitna stvar kod čuvanja bundeve u podrumu je da ih ne postavljate direktno na zemlju ili pod, već da ih stavite na policu ili neke daske.
Kako čuvati isečenu bundevu
Bundevu isecite na kriške, odstranite koru pa unutrašnjost isecite na kockice. Potom ih stavite u kesu za zamrzivač pa u pregradu za povrće frižidera. U ovom obliku bundeva se može čuvati do 10 dana. Ako je umesto u kesu zamotate u foliju rok se produžava na mesec dana.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem