Čokoladni keks kolač je super kada vam iznenada banu gosti. Sprema se za 10 minuta i isto toliko vremena mu treba u zamrzivaču. Ništa lakše u životu niste napravili, a toliko je ukusno da će se tražiti parče više. Uspeva čak i početnicima, jer sve što treba da uradite je da umutite fil, premažete keks i na kraju ceo kolač. Uživajte!
Sastojci:
- 130 g keksa
- 130 g nutele ili čokolade
- 250 g krem sira
- 250 ml šolja kafe
- kokos
Priprema:
Umutite nutelu sa krem sirom, pa premažite jedan keks i spojite sa drugim. Tako uradite dok ne potrošite sav keks, a zatim ga umočite u kafu i ređajte uspravno na tacnu. Premažite ceo kolač sa čokoladnim filom koji je preostao. Pospite kokosom. Ako koristite čokoladu umesto nutele prethodno je istopite. Stavite kolač u zamrzivač 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način