Čokoladni keks kolač je super kada vam iznenada banu gosti. Sprema se za 10 minuta i isto toliko vremena mu treba u zamrzivaču. Ništa lakše u životu niste napravili, a toliko je ukusno da će se tražiti parče više. Uspeva čak i početnicima, jer sve što treba da uradite je da umutite fil, premažete keks i na kraju ceo kolač. Uživajte!
Sastojci:
- 130 g keksa
- 130 g nutele ili čokolade
- 250 g krem sira
- 250 ml šolja kafe
- kokos
Priprema:
Umutite nutelu sa krem sirom, pa premažite jedan keks i spojite sa drugim. Tako uradite dok ne potrošite sav keks, a zatim ga umočite u kafu i ređajte uspravno na tacnu. Premažite ceo kolač sa čokoladnim filom koji je preostao. Pospite kokosom. Ako koristite čokoladu umesto nutele prethodno je istopite. Stavite kolač u zamrzivač 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus