Kada kažemo da je neka torta slojevita obično pomislimo da ima više od 2 kore i isto toliko filova. I onda pomislimo da ćemo satima čekati da se kore ispeku. Međutim, za tortu u nastavku kore pripremite u tiganju za samo nekoliko minuta, a fil od kisele pavlake koji će biti nikad kremastiji. Najteže će vam pasti da čekate da se torta ohladi i stegne, ali ćete nakon toga uživati u najkremastijoj poslastici.

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 60 g šećera
  • 120 g putera
  • prstohvat soli

Fil:

  • 500 g pavlake
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica skroba
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 50 g putera
  • 120 g šećera

Priprema:

Pomešajte omekšali puter, šećer, brašno i prstohvat soli. Pržite mrvice u tiganju uz stalno mešanje dok ne porumene oko 5-6 minuta.
Pomešajte jaja, skrob, pavlaku i šećer. Krem kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Čim se pojave prvi mehurići ključanja, kuvajte još 30 sekundi. Sklonite sa vatre, dodajte vanilin šećer i puter.

Odvojite 4 kašike mrvica za preliv torte. Preostale mrvice podelite na 4 dela. Obložite dno i stranice kalupa papirom za pečenje. Ređajte dok ne utrošite najpre deo mrvica, a potom vrući krem. Pospite vrh torte mrvicama. Pokrijte tortu prozirnom folijom. Kada se kolač ohladi na sobnoj temperaturu, stavite u frižider na 6-8 sati.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE