Kada kažemo da je neka torta slojevita obično pomislimo da ima više od 2 kore i isto toliko filova. I onda pomislimo da ćemo satima čekati da se kore ispeku. Međutim, za tortu u nastavku kore pripremite u tiganju za samo nekoliko minuta, a fil od kisele pavlake koji će biti nikad kremastiji. Najteže će vam pasti da čekate da se torta ohladi i stegne, ali ćete nakon toga uživati u najkremastijoj poslastici.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 60 g šećera
- 120 g putera
- prstohvat soli
Fil:
- 500 g pavlake
- 2 jajeta
- 1 kašičica skroba
- 2 kesice vanilin šećera
- 50 g putera
- 120 g šećera
Priprema:
Pomešajte omekšali puter, šećer, brašno i prstohvat soli. Pržite mrvice u tiganju uz stalno mešanje dok ne porumene oko 5-6 minuta.
Pomešajte jaja, skrob, pavlaku i šećer. Krem kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Čim se pojave prvi mehurići ključanja, kuvajte još 30 sekundi. Sklonite sa vatre, dodajte vanilin šećer i puter.
Odvojite 4 kašike mrvica za preliv torte. Preostale mrvice podelite na 4 dela. Obložite dno i stranice kalupa papirom za pečenje. Ređajte dok ne utrošite najpre deo mrvica, a potom vrući krem. Pospite vrh torte mrvicama. Pokrijte tortu prozirnom folijom. Kada se kolač ohladi na sobnoj temperaturu, stavite u frižider na 6-8 sati.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus