Čokoladna torta bez brašna i bez jaja. Pravi se brzo i lako, da uspeva i početnicima. Ova torta se priprema i bez termičke obrade. Pogodna je za ljude sa različitim načinima ishrane, samo nemojte preterivati jer je poprilično jakog ukusa.
Sastojci:
- 300 g bilo kojih orašastih plodova (orasi, lešnici, bademi, semenke suncokreta..)
- 100 g kokosovih pahuljica
- 2 kašike meda
- 2 banane
- 2 kivija ili 200 g bobica
- 40 g kakaoa
Priprema:
Mešavinu orašastih plodova potopite malo u vodi, procedite pa osušite u tiganju na niskoj temperaturi (nemojte pržiti). Ostavite da se ohladi pa usitnite u secku u prah, zajedno sa kokosom. U dobijenu smesu dodajte kakao, promešajte. Dodajte i med pa sve sjedinite - dobićte lepljivu smesu. Podelite je na 3 dela.
U kalup sa obručem na dno utisnite trećinu smesu. preko stavite seckane kolutove banane, pa još jeda deo smese, opet banane, smesa i odozgo ispasiran kivi ili bobičasto voće. Stavite u frižider da se stegne.
Ukrasite po želji.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom