U toku vrelih letnjih dana, obično smo u potrazi za nečim osvežavajućim i ukusnim. Ako obraćate pažnju na ishranu i želite da izbegnete visokokalorične sladolede, onda je recept za uskuni sorbe od dinje prava stvar za vas. Za pripremu ove ledene poslastice trebaće vam najviše 15 minuta, a birajte što zrelije plodove, jer što je dinja slađa i sorbe će biti slađi.
Ne sadrži ni trunku šećera, a zasladiće vas kao najlepši voćni sladoled.
Sastojci:
- 500 g dinje
- 70 ml ruma
- 1 limun
Priprema:
Dinju očistite od semenki i kore, pa je isecite na kockice. Stavite je u blender, pa je sameljite da dobijete kašu. Možete i da je izgnječite štapnim mikserom. Dodajte rum, limunov sok i naribanu koricu, pa još jednom sve kratko umutite. Preručite u činiju koja može da ide u zamrzivač i ostavite na 3-4 sata da se zaledi. Na svakih pola sata sorbe malo promešajte, da biste razbili eventualne kristale leda koji su se nahvatali. Služite ga u staklemim čašama ili šoljama, a po želji ga ukrasite sa komadima sveže dinje.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus