Knedle su mnogima omiljeni slatkiš iz detinjstva, koji smo uglavnom jeli kada odemo kod bake na vikend. Stari i oprobani recept sa kojim nema greške i koji će sigurno okupiti celu porodicu oko stola, u malo "modernijem" ruhu. Umesto tradicionalnih šljiva, napunite ih džemom od malina.
Obradujte svoje ukućane slasnim knedlama, a pripremljene po ovom receptu nema šanse da vam ne uspeju.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 200 g brašna
- 1 jaje
- 60 g maslaca
- 200 g prezli
- 100 g šećera
- 2 kašike ulja
- 250 g džema od malina
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Krompir dobro operite, pa ga stavite da se kuva sa sve ljuskom. Kada je skroz omekšao, oljuštite ga i dobro izgnječite viljuškom. Ostavite da se prohladi, pa mu dodajte celo jaje, maslac i brašno. Od ove smese umesite glatko testo. Odvajajte po malo testa, razvucite ga rukama i u sredinu stavite po kašičicu džema. Oblikujte lopticu, a postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Knedle lagano spuštajte u kipuću vodu i kuvajte dok ne isplivaju na površinu. U tiganj sipajte malo ulja, dodajte prezle i šećer i sve upržite dok prezle ne dobiju braonkastu bolju. Svaku knedlu dobro uvaljate u ovu smesu, a na kraju je pospite sa malo vanilin šećera.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem