Knedle su mnogima omiljeni slatkiš iz detinjstva, koji smo uglavnom jeli kada odemo kod bake na vikend. Stari i oprobani recept sa kojim nema greške i koji će sigurno okupiti celu porodicu oko stola, u malo "modernijem" ruhu. Umesto tradicionalnih šljiva, napunite ih džemom od malina

Obradujte svoje ukućane slasnim knedlama, a pripremljene po ovom receptu nema šanse da vam ne uspeju. 

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 200 g brašna
  • 1 jaje
  • 60 g maslaca
  • 200 g prezli
  • 100 g šećera
  • 2 kašike ulja
  • 250 g džema od malina
  • 1 kesica vanilin šećera

Priprema:

Krompir dobro operite, pa ga stavite da se kuva sa sve ljuskom. Kada je skroz omekšao, oljuštite ga i dobro izgnječite viljuškom. Ostavite da se prohladi, pa mu dodajte celo jaje, maslac i brašno. Od ove smese umesite glatko testo. Odvajajte po malo testa, razvucite ga rukama i u sredinu stavite po kašičicu džema. Oblikujte lopticu, a postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Knedle lagano spuštajte u kipuću vodu i kuvajte dok ne isplivaju na površinu. U tiganj sipajte malo ulja, dodajte prezle i šećer i sve upržite dok prezle ne dobiju braonkastu bolju. Svaku knedlu dobro uvaljate u ovu smesu, a na kraju je pospite sa malo vanilin šećera.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE