Sezona jagoda je pri kraju i zato iskoristite ovo vreme da napravite jednu od najlepših ledenih torti. Odlična je za vrele letnje dane, a još je bolje što vam za pripremu uopšte nije potreban šporet. Takođe, ako želite i umesto jagoda možete da izaberete neko drugo sezonsko voće, a puslice nisu neophodne, pa ih izabcite ako ne možete da pronađete gotove. Ukusna i jednostavna, ova torta će vam postati omiljena. 

Sastojci:

  • 100 g bele čokolade 
  • 500 g jagoda ili malina 
  • 80 g puslica
  • 300 ml mleka 
  • 250 g krem sira 
  • 150 g šećera u prahu 
  • 40 puding od vanile (koji se ne kuva) 
  • 10 g vanilin šećera 

Priprema:

U mleko dodajte vanilin šećer i puding i mutite dok ne dobijete gustu smesu. Zatim dodajte krem sir i šećer u prahu i nastavite da mutite. Belu čokoladu sitno iseckajte, kao i jagode i dodajte u smesu. Ako koristite maline njih ostavite cele. Puslice stavite u kesu za zamrzivač i oklagijom ih "izlupajte". Dodajte i njih u smesu (ako nemate puslice, može i bez njih). Dobro promešajte. Sipajte u kalup prečnika 20 cm koji ste obložili pek papirom i poravnajte. Stavite u frižider na 3 sata. Ukrasite je izmrvljenim puslicama ako želite. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE