Tradicionalne kolače i pite sa jabukama možete napraviti jednostavno i lako. Miris zapečenih jabuka obično nam budi sećanja na detinjstvo. A priznaćete da nema boljeg slatkiša od onog koji je upravo izvađen iz rerne pa svojim mirisom budi apetit.
Evo šta je potrebno da biste postali pravi majstor za pravljenje ove izlivene pite.
Sastojci:
- 4 jabuke
- 3 jajeta
- 120 g šećera
- limunov sok
- 100 ml mleka
- 80 ml ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 220 g brašna
- cimet
Priprema:
Jabuke ogulite i isecite na tanke kriške. Prelijte jabuke svežim limunovim sokom i stavite sa strane. Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte i mleko i ulje i sve umutite. Polako dodajte suve sastojke vlažnim sastojcima, mešajući dok se ne pomeša.
Podmažite pripremljeni kalup puterom, pospite šećerom a na dno staviti jabuke. Odozgo ih pospite mešavinom cimeta i šećera. Izlijte testo i pecite na 170°C 30-35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način