Tradicionalne kolače i pite sa jabukama možete napraviti jednostavno i lako. Miris zapečenih jabuka obično nam budi sećanja na detinjstvo. A priznaćete da nema boljeg slatkiša od onog koji je upravo izvađen iz rerne pa svojim mirisom budi apetit.
Evo šta je potrebno da biste postali pravi majstor za pravljenje ove izlivene pite.
Sastojci:
- 4 jabuke
- 3 jajeta
- 120 g šećera
- limunov sok
- 100 ml mleka
- 80 ml ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 220 g brašna
- cimet
Priprema:
Jabuke ogulite i isecite na tanke kriške. Prelijte jabuke svežim limunovim sokom i stavite sa strane. Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte i mleko i ulje i sve umutite. Polako dodajte suve sastojke vlažnim sastojcima, mešajući dok se ne pomeša.
Podmažite pripremljeni kalup puterom, pospite šećerom a na dno staviti jabuke. Odozgo ih pospite mešavinom cimeta i šećera. Izlijte testo i pecite na 170°C 30-35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus