Puding je slatka poslastica koja je popularna u mnogim zemljama, a pravi se kuvanjem brašna, jaja, griza i putera u mleku. Može mu se dodati vanila, čokolada ili već nešto po želji, a mi vam predlažemo popularni recept za puding od čokolade koji ima više od milion pregleda. Napravite pravi domaći puding punog ukusa, ali bez dodavanja brašna i jaja.
Sastojci:
- 4 kašike kakaoa
- 4 kašike kukuruznog skroba
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 šolje šećera
- 2 šolje mleka
- 4 kašike pavlake
- 50 g tamne čokolade
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
U šerpu sipajte kakao, kukuruzni skrob i so. Zatim dodajte šećer i sve dobro sjedinite. Postepeno sipajte mleko i umutite dok se dobro ne sjedini. Kuvajte na srednjoj temepraturi, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Onda dodajte čokoladu i slatku pavlaku i nastavite da mešate dok se čokolada potpuno ne otopi. Skinite sa vatre, pa dodajte vanilu i mešajte oko minut dok se dobro ne sjedini.
Sipajte ga u pripremljene posude za desert. Ostavite ih da se potpuno ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider na 2-3 sata ili preko noći.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način