Možda će vam delovati kao nespojiva kombinacija, ali kada čokoladnoj poslastici dodate rendane tikvice dobićete savršen slatkiš, kom ni oni koji ne vole ovo povrće neće odoleti.
Još kad na sve to dodate i bogatu glazuru, imaćete pravu čokoladnu bombu.
Sastojci:
- 100 g crne čokolade
- 80 g smeđeg šećera
- 1 jaje
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 140 g pirea od jabuke
- 130 g brašna
- pola kašičice soli
- 1 kašičica sode bikarbone
- 3 kašike kakaoa
- pola tikvice
Glazura:
- 100 g crne čokolade
- 50 ml mleka
Priprema:
U činiji pomešajte jaje, šećer, so, pire od jabuke i ekstrakt vanile. Sve umutite žicom. Dodajte brašno, kakao i sodu bikarbonu pa promešajte varjačom. Ulijte i istopljenu čokoladu. Na kraju umešajte rendanu tikvicu. Sipajte smesu u kalup i pecite 60 minuta na 170° C. Prelijte glazurom od čokoladei vrućeg mleka. Ostavite da se ohladi pre sečenja.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom