Možda će vam delovati kao nespojiva kombinacija, ali kada čokoladnoj poslastici dodate rendane tikvice dobićete savršen slatkiš, kom ni oni koji ne vole ovo povrće neće odoleti.
Još kad na sve to dodate i bogatu glazuru, imaćete pravu čokoladnu bombu.
Sastojci:
- 100 g crne čokolade
- 80 g smeđeg šećera
- 1 jaje
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 140 g pirea od jabuke
- 130 g brašna
- pola kašičice soli
- 1 kašičica sode bikarbone
- 3 kašike kakaoa
- pola tikvice
Glazura:
- 100 g crne čokolade
- 50 ml mleka
Priprema:
U činiji pomešajte jaje, šećer, so, pire od jabuke i ekstrakt vanile. Sve umutite žicom. Dodajte brašno, kakao i sodu bikarbonu pa promešajte varjačom. Ulijte i istopljenu čokoladu. Na kraju umešajte rendanu tikvicu. Sipajte smesu u kalup i pecite 60 minuta na 170° C. Prelijte glazurom od čokoladei vrućeg mleka. Ostavite da se ohladi pre sečenja.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus