Kada temperature pređu trideseti podeljak niko nema želju da stoji satima pored šporeta i priprema komplikovane poslastice. Ovaj jednostavni kolač sa piškotama i malinama je sve što vam treba, a recept je više nego jednostavan.
Toliko je kremast i lagan da se prosti topi sa svakim zalogajem. Možete da upotrebite bilo koje voće po želji, a sigurno da će sa bilo kojom kombinacijom biti fenomelnalan.
Sastojci:
Za koru:
- 150 g piškota
- 100 ml mleka
Za fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 120 g šećera u prahu
- 150 g malina
Za glazuru:
- 150 g malina
- 20 g gustina
- 70 g šećera
- 50 ml vode
- 10 g želatina
Priprema:
Piškote malo namočite u mleko, pa ih ređajte u vatrostalnu činiju na dno. U slatku pavlaku dodajte šećer u prahu, pa umutite da dobijete čvrst šlag. Ubacite maline i pažljivo sve izmešajte. Fil premažite ravnomerno preko piškota. Stavite u frižider na sat vremena da se stegne. Za to vreme pripremite glazuru. U blender stavite maline zajedno sa vodom i šećerom, pa sve izmiksajte da dobijete kašu. Prelijte je u šerpicu, dodajte gustin i zagrevajte na laganoj vatri uz mešanje, dok ne počne da vri, pa skinite sa ringle. Želatin razmutite po uputstvu na kesici, dodajte u maline i sve sjedinite. Prelijte preko ohlađenog kolača i špatulom poravnajte. Vratite u frižider na još dva sata, a potom secite na parčiće i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem