Kada temperature pređu trideseti podeljak niko nema želju da stoji satima pored šporeta i priprema komplikovane poslastice. Ovaj jednostavni kolač sa piškotama i malinama je sve što vam treba, a recept je više nego jednostavan.
Toliko je kremast i lagan da se prosti topi sa svakim zalogajem. Možete da upotrebite bilo koje voće po želji, a sigurno da će sa bilo kojom kombinacijom biti fenomelnalan.
Sastojci:
Za koru:
- 150 g piškota
- 100 ml mleka
Za fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 120 g šećera u prahu
- 150 g malina
Za glazuru:
- 150 g malina
- 20 g gustina
- 70 g šećera
- 50 ml vode
- 10 g želatina
Priprema:
Piškote malo namočite u mleko, pa ih ređajte u vatrostalnu činiju na dno. U slatku pavlaku dodajte šećer u prahu, pa umutite da dobijete čvrst šlag. Ubacite maline i pažljivo sve izmešajte. Fil premažite ravnomerno preko piškota. Stavite u frižider na sat vremena da se stegne. Za to vreme pripremite glazuru. U blender stavite maline zajedno sa vodom i šećerom, pa sve izmiksajte da dobijete kašu. Prelijte je u šerpicu, dodajte gustin i zagrevajte na laganoj vatri uz mešanje, dok ne počne da vri, pa skinite sa ringle. Želatin razmutite po uputstvu na kesici, dodajte u maline i sve sjedinite. Prelijte preko ohlađenog kolača i špatulom poravnajte. Vratite u frižider na još dva sata, a potom secite na parčiće i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus