Kada temperature pređu trideseti podeljak niko nema želju da stoji satima pored šporeta i priprema komplikovane poslastice. Ovaj jednostavni kolač sa piškotama i malinama je sve što vam treba, a recept je više nego jednostavan.

Toliko je kremast i lagan da se prosti topi sa svakim zalogajem. Možete da upotrebite bilo koje voće po želji, a sigurno da će sa bilo kojom kombinacijom biti fenomelnalan. 

Sastojci:

Za koru:

  • 150 g piškota
  • 100 ml mleka

Za fil:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 120 g šećera u prahu
  • 150 g malina

Za glazuru:

  • 150 g malina
  • 20 g gustina
  • 70 g šećera
  • 50 ml vode
  • 10 g želatina

Priprema:

Piškote malo namočite u mleko, pa ih ređajte u vatrostalnu činiju na dno. U slatku pavlaku dodajte šećer u prahu, pa umutite da dobijete čvrst šlag. Ubacite maline i pažljivo sve izmešajte. Fil premažite ravnomerno preko piškota. Stavite u frižider na sat vremena da se stegne. Za to vreme pripremite glazuru. U blender stavite maline zajedno sa vodom i šećerom, pa sve izmiksajte da dobijete kašu. Prelijte je u šerpicu, dodajte gustin i zagrevajte na laganoj vatri uz mešanje, dok ne počne da vri, pa skinite sa ringle. Želatin razmutite po uputstvu na kesici, dodajte u maline i sve sjedinite. Prelijte preko ohlađenog kolača i špatulom poravnajte. Vratite u frižider na još dva sata, a potom secite na parčiće i poslužite.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE