Osvežavajuća i lagana torta od malina i jogurta idealna je za tople letnje dane. Nema pečenja ni kuvanja filova, sve samo umutite poređate i čekate da se stegne. Pored toga što je ukusna lepo izgleda i biće zvezda bilo koje proslave.
U nekoliko jdnostavnih koraka dobićete pravo ledeno osveženje koje je bolje od bilo kog kupovnog sladoleda.
Sastojci:
Za koru:
- 250 g mlevenog keksa
- 130 g maslaca
- 2 kašike šećera u prahu
Za fil:
- 500 ml jogurta
- 120 g šećera u prahu
- 350 ml slatke pavlake
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 g malina
- 2 kesice želatina
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa šećerom u prahu, pa dodajte otopljeni maslac. Dobro izmešajte da dobijete kompaktnu smesu, a potom od nje formirajte koru u kalupu prečnika 24 cm. Želatin rastvorite po uputstvu na kesici, pa ostavite da nabubri. U većoj činiji izmiksajte jogurt, šećer u prahu i vanilin šećer, pa dodajte želatim i sve ponovo promešajte. Slatku pavlaku umutite da dobijete gust šlag, pomešajte sa jogurtom i sve sjedinite. Na pripremljenu koru od keksa poređajte maline, pa preko prelijte dobijenim kremom. Tortu stavite u zamrzivač da se stegne na minimum 4 sata. Nakon tog vremena skinite kalup, ukrasite sa nekoliko svežih malina i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs