Osvežavajuća i lagana torta od malina i jogurta idealna je za tople letnje dane. Nema pečenja ni kuvanja filova, sve samo umutite poređate i čekate da se stegne. Pored toga što je ukusna lepo izgleda i biće zvezda bilo koje proslave. 

U nekoliko jdnostavnih koraka dobićete pravo ledeno osveženje koje je bolje od bilo kog kupovnog sladoleda. 

Sastojci:

Za koru:

  • 250 g mlevenog keksa
  • 130 g maslaca
  • 2 kašike šećera u prahu

Za fil:

  • 500 ml jogurta
  • 120 g šećera u prahu
  • 350 ml slatke pavlake
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 300 g malina
  • 2 kesice želatina

Priprema:

Mleveni keks pomešajte sa šećerom u prahu, pa dodajte otopljeni maslac. Dobro izmešajte da dobijete kompaktnu smesu, a potom od nje formirajte koru u kalupu prečnika 24 cm. Želatin rastvorite po uputstvu na kesici, pa ostavite da nabubri. U većoj činiji izmiksajte jogurt, šećer u prahu i vanilin šećer, pa dodajte želatim i sve ponovo promešajte. Slatku pavlaku umutite da dobijete gust šlag, pomešajte sa jogurtom i sve sjedinite. Na pripremljenu koru od keksa poređajte maline, pa preko prelijte dobijenim kremom. Tortu stavite u zamrzivač da se stegne na minimum 4 sata. Nakon tog vremena skinite kalup, ukrasite sa nekoliko svežih malina i poslužite.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE