Svinjsko meso isto kao i piletina može da se spremi na različite načine, a svaki je ukusan. Ono što je neophodno da uradite svaku put pre nego što krenete da pržite ili pečete meso jeste da ga marinirate. Marinada čini da meso bude sočnije i mekše, a ako se sastojci od različitih začina daje i specijalnu aromu. Kod pripreme svinjskog filea,sem marinade, bitno je da i pre pečenja na meso stavite puter, jer će ga on dodatno omekšati.
- Sastojci:
- 400 g svinjskog filea
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica korijandera
- 1 čen belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 20 g putera
Priprema:
Meso u komadu posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom i korijanderom. Dodajte seckani belu luk i prelijte maslinovim uljem. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira 2 sata. Zatim sklonite luk i ispržite, sa obe strane, u tiganju koji ste premazali uljem. Zatim stavite na pek papir, preko stavite puter i od pek papira napravite čamac (podignite ivicie i pričvrstite). Pecite na 190°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Kolač sa jabukama i krem sufleom
Bezglutenski kukuruzni hleb
Domaći sok od dunja
Mini pice od lisnatog testa sa piletinom
Posni čokoladni kolač sa višnjama