Svinjsko meso isto kao i piletina može da se spremi na različite načine, a svaki je ukusan. Ono što je neophodno da uradite svaku put pre nego što krenete da pržite ili pečete meso jeste da ga marinirate. Marinada čini da meso bude sočnije i mekše, a ako se sastojci od različitih začina daje i specijalnu aromu. Kod pripreme svinjskog filea,sem marinade, bitno je da i pre pečenja na meso stavite puter, jer će ga on dodatno omekšati.
- Sastojci:
- 400 g svinjskog filea
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica korijandera
- 1 čen belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 20 g putera
Priprema:
Meso u komadu posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom i korijanderom. Dodajte seckani belu luk i prelijte maslinovim uljem. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira 2 sata. Zatim sklonite luk i ispržite, sa obe strane, u tiganju koji ste premazali uljem. Zatim stavite na pek papir, preko stavite puter i od pek papira napravite čamac (podignite ivicie i pričvrstite). Pecite na 190°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus