Svinjsko meso isto kao i piletina može da se spremi na različite načine, a svaki je ukusan. Ono što je neophodno da uradite svaku put pre nego što krenete da pržite ili pečete meso jeste da ga marinirate. Marinada čini da meso bude sočnije i mekše, a ako se sastojci od različitih začina daje i specijalnu aromu. Kod pripreme svinjskog filea,sem marinade, bitno je da i pre pečenja na meso stavite puter, jer će ga on dodatno omekšati. 

  • Sastojci:
  • 400 g svinjskog filea 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1 kašičica korijandera 
  • 1 čen belog luka 
  • 1 kašika maslinovog ulja 
  • 20 g putera 

Priprema:
Meso u komadu posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom i korijanderom. Dodajte seckani belu luk i prelijte maslinovim uljem. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira 2 sata. Zatim sklonite luk i ispržite, sa obe strane, u tiganju koji ste premazali uljem. Zatim stavite na pek papir, preko stavite puter i od pek papira napravite čamac (podignite ivicie i pričvrstite). Pecite na 190°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE