Praznike ne možemo da zamislimo bez božićnih i novogodišnjih keksića i medenjaka. Ovi kolačići su neverovatno laki za pravljenje i veoma brzi! Odlična su ideja za porodičnu aktivnost sa decom. Imaju ukus vanile i veoma su mekani čak i bez maslaca.
- Sastojci:
- 1 jaje
- 2 kašike ekstrakta vanile
- 45 ml biljnog ulja + 2 kašike
- 5 kašika šećera
- 180 g brašna
- so
- 1 kašičica sode bikarbone
- nekoliko kapi limuna
- zelena i crvena prehrambena boja
- šećer u prahu za glazuru
Priprema:
Pomešajte jaje, aromu vanile, ulje, šećer pa umutite žicom. U brašno dodajte malo soli, sodu bikarbonu i nekoliko kapi limunovog soka, promešajte. Sjedinite obe smese da ne bude grudvica. Dodajte sada još 2 kašike ulja. Podelite dobijeno testo na 2 dela. U jedan dodajte crvenu, a u drugi zelenu boju. Uzimajte po malo jedne i druge smese, spajajte i formirajte oblik kruga. Uvaljajte u šećer u prahu. Stavljajte na pleh obložen pek papirom. Pecite 18 minuta na 180 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus