Vreme je da okitite jelku jer Nova godina stiže, ali i da osmislite šta će se naći na vašoj trpezi. U emisiji "Praktična žena" gost je bila Tijana Jović, koja je sa gledaocima podelila predivan recept za čokoladne irvase. Oni će svakako ulepšati praznični sto, a prave se od sastojaka koji nisu skupi i koji su svima omiljeni. Ne morate da budete poslastičar kako bi napravili od preslatke sitne kolače, jer sve je toliko jednostavno, a ne postoji osoba koja će odbiti da proba.
- Sastojci:
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g putera
- 100 ml soka od pomorandže
- 100-150 g mlečne čokolade
- slane perece
- bele dekorativne kuglice
- crvene bombone
Priprema:
U činiji pomešajte keks, istopljeni puter i sok od pomorandže. Ako je potrebno dodajte još malo sok od pomorandže i sjedinite smesu. Pravite veće kuglice i ređajte na tanjir. Stavite u zamrzivač na 15 minuta, a za to vreme istopite čokoladu. Zatim kuglice umočite u čokoladu i ređajte na pek papir. Na vrh kuglice stavite dve perece koje će predstavljati uši. Brusnicu stavite na sredinu kuglice, jer ona predstavlja nos, a bele kuglice iznad. Zatim umočite čačkalicu u čokoladu i na belim kuglicama napravite tačkice, koje predstavljaju zenice.
Napomena: Bitno je da kuglicu jednu po jednu umačete u čokoladu i ukrašavate, jer će se čokolada stvrdnuti i nećete moći da ukrasite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus