Vreme je da okitite jelku jer Nova godina stiže, ali i da osmislite šta će se naći na vašoj trpezi. U emisiji "Praktična žena" gost je bila Tijana Jović, koja je sa gledaocima podelila predivan recept za čokoladne irvase. Oni će svakako ulepšati praznični sto, a prave se od sastojaka koji nisu skupi i koji su svima omiljeni. Ne morate da budete poslastičar kako bi napravili od preslatke sitne kolače, jer sve je toliko jednostavno, a ne postoji osoba koja će odbiti da proba.
- Sastojci:
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g putera
- 100 ml soka od pomorandže
- 100-150 g mlečne čokolade
- slane perece
- bele dekorativne kuglice
- crvene bombone
Priprema:
U činiji pomešajte keks, istopljeni puter i sok od pomorandže. Ako je potrebno dodajte još malo sok od pomorandže i sjedinite smesu. Pravite veće kuglice i ređajte na tanjir. Stavite u zamrzivač na 15 minuta, a za to vreme istopite čokoladu. Zatim kuglice umočite u čokoladu i ređajte na pek papir. Na vrh kuglice stavite dve perece koje će predstavljati uši. Brusnicu stavite na sredinu kuglice, jer ona predstavlja nos, a bele kuglice iznad. Zatim umočite čačkalicu u čokoladu i na belim kuglicama napravite tačkice, koje predstavljaju zenice.
Napomena: Bitno je da kuglicu jednu po jednu umačete u čokoladu i ukrašavate, jer će se čokolada stvrdnuti i nećete moći da ukrasite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs