Vreme je da okitite jelku jer Nova godina stiže, ali i da osmislite šta će se naći na vašoj trpezi. U emisiji "Praktična žena" gost je bila Tijana Jović, koja je sa gledaocima podelila predivan recept za čokoladne irvase. Oni će svakako ulepšati praznični sto, a prave se od sastojaka koji nisu skupi i koji su svima omiljeni. Ne morate da budete poslastičar kako bi napravili od preslatke sitne kolače, jer sve je toliko jednostavno, a ne postoji osoba koja će odbiti da proba. 

  • Sastojci:
  • 300 g mlevenog keksa 
  • 100 g putera 
  • 100 ml soka od pomorandže 
  • 100-150 g mlečne čokolade 
  • slane perece 
  • bele dekorativne kuglice 
  • crvene bombone 

Priprema:
U činiji pomešajte keks, istopljeni puter i sok od pomorandže. Ako je potrebno dodajte još malo sok od pomorandže i sjedinite smesu. Pravite veće kuglice i ređajte na tanjir. Stavite u zamrzivač na 15 minuta, a za to vreme istopite čokoladu. Zatim kuglice umočite u čokoladu i ređajte na pek papir. Na vrh kuglice stavite dve perece koje će predstavljati uši. Brusnicu stavite na sredinu kuglice, jer ona predstavlja nos, a bele kuglice iznad. Zatim umočite čačkalicu u čokoladu i na belim kuglicama napravite tačkice, koje predstavljaju zenice. 

Napomena: Bitno je da kuglicu jednu po jednu umačete u čokoladu i ukrašavate, jer će se čokolada stvrdnuti i nećete moći da ukrasite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE