Praznici nam uskoro stižu, a ne postoji osoba koja ne voli lepo okićen dom, ali i još lepše dekorisanu trpezu. Ono što će najviše ulepšati svaku prazničnu trpezu jesu preslatki kolačići u obliku jelke, sneška... Predlažemo vam još jedan prelepi recept za novogodišnje kolačiće koji se tako lako pravi, a uživaćete ne samo u ukusu, nego i u izgledu. Sastojci su vrlo jednostavni i jeftini, a najbolje od svega je što i deca mogu da vam pomognu da napravite.
- Sastojci:
- malo više od 2 šolje brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 1 šolja putera
- 1 šolja šećera
- 1 veliko jaje
- 3/4 kašičice ekstrakta badema
- crvena boja za hranu
- šarene mrvice
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi umutite puter sobne temeprature i šećer. Dodajte jaje i mutite dok se ne sjedini, a zatim dodajte ekstrakt badema. Pomešajte suve i mokre sastojke i napravite testo. Zatim ga podelite na 2 dela. U jedan deo testa dodajte crvenu boju i mesite dok se sve lepo ne sjedini. Umotajte u plastičnu foliju i stavite u frižider dok se ne stegne, oko 30 minuta. Zatim uzmte pek papir, pa stavite belo testo i pokrijte drugim pek papirom. Razvucite u obliku pravougaonika. Isto uradite i sa crvenim testom, pa preko crvenog stavite belo. Isecite višak testa kako bi dobili pravilan pravougaonik. Pomoću pek papira urolajte i ostavite u frižideru sat vremena ili preko noći. isecite rolate, pa ivice uvaljajte u mrvice. Ređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko minuta. Poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem