Praznici nam uskoro stižu, a ne postoji osoba koja ne voli lepo okićen dom, ali i još lepše dekorisanu trpezu. Ono što će najviše ulepšati svaku prazničnu trpezu jesu preslatki kolačići u obliku jelke, sneška... Predlažemo vam još jedan prelepi recept za novogodišnje kolačiće koji se tako lako pravi, a uživaćete ne samo u ukusu, nego i u izgledu. Sastojci su vrlo jednostavni i jeftini, a najbolje od svega je što i deca mogu da vam pomognu da napravite. 

  • Sastojci: 
  • malo više od 2 šolje brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 šolja putera
  • 1 šolja šećera
  • 1 veliko jaje
  • 3/4 kašičice ekstrakta badema 
  • crvena boja za hranu 
  • šarene mrvice 

Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi umutite puter sobne temeprature i šećer. Dodajte jaje i mutite dok se ne sjedini, a zatim dodajte ekstrakt badema. Pomešajte suve i mokre sastojke i napravite testo. Zatim ga podelite na 2 dela. U jedan deo testa dodajte crvenu boju i mesite dok se sve lepo ne sjedini. Umotajte u plastičnu foliju i stavite u frižider dok se ne stegne, oko 30 minuta. Zatim uzmte pek papir, pa stavite belo testo i pokrijte drugim pek papirom. Razvucite u obliku pravougaonika. Isto uradite i sa crvenim testom, pa preko crvenog stavite belo. Isecite višak testa kako bi dobili pravilan pravougaonik. Pomoću pek papira urolajte i ostavite u frižideru sat vremena ili preko noći. isecite rolate, pa ivice uvaljajte u mrvice. Ređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko  minuta. Poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE