Praznici se približavaju i svi se raduju ukrašavanju doma. Kićenje jelke i kuće predstavlja pravo zadovoljstvo u kojem učestvuje cela porodica, a praznici poput Nove godine i Božića su pravo vreme da se prijatelji i porodica okupe i uživaju u hrani i druženju. U inostranstvu je često običaj da se ulazna vrata okite vencem, ali to se sve češće dešava i u Srbiji. Venac ne morate samo da držite na vratima, takođe možete da dekorišite sto. Ova vrsta dekoracije obično se sastoji od borovih grana i četiri sveće, koje su ili pričvršćene ili postavljene na sto. Кrug se smatra simbolom večnog života, zelena boja je oličenje samog života, a sveće su svetlo koje obasjava svet za vreme praznika. Crvena boja božićnih ukrasa, koji se često nalaze na vencu, simbolizuje krv, rođenje, novi život. Pored venca koji će ukrasiti vaš dom, napravite ga i od hrane koji će vašu novogodišnju trpezu pretvoriti u bajku. Ispoštujte simboliku, pa hrana koju ćete koristiti neka bude zelena, crvena, bela, žuta..., a ostalo po želji. Ovo predjeloje toliko ukusno jer se sastoji od raznovrsnih namirnica, a toliko se lako pravi da nećete potrošiti ni pola sata.
- Sastojci:
- 2 različite vrste tvrdog sira
- grožđe
- suve kajsije
- marakuja
- kivi
- 2 različite vrste suhomesnatog
- jagode
- kupine
Priprema:
Sir isecite na trouglove, a jagode i kivi na kolutove. Uzmite veću ukrasnu tacnu, pa ređajte voće, sir i suhomesnato po ivici, ostavljajući sredinu praznu. Možete da ređate po vašem ukusu, a možete kao i na slici da poređate. Prvo na par mesta idu suve kajsije, pa sir, onda poređajte grožđe sa razmakom, pa dodajte šunku koju ste urolali, a nakon toga i sve ostalo. Takođe, namirnice možete da koristite po želji.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus