Punč je vrsta koktela koji se sastoji od grudvica voća i soka. Postoje različite vrste recepta i varijanti koji mogu biti s alkoholom ili bez. Punč se pojavio prvi put u 17. veku. Obično se servira u činiji koju nazivamo i činija za punč. Ne morate da čekate praznike da biste uživali u ovom aromatičnom napitku - napravite ga sada.

  • Sastojci:
  • 150 g tamne čokolade
  • 150 g mlečne čokolade
  • 400 ml mleka
  • 150 ml ruma
  • prstohvat soli

Priprema:

Tamnu i mlečnu čokoladu izlomite na kockice i stavite u šerpicu. Sipajte mleko pa polako na šporetu topite čokoladu na nižoj temperaturi. Kada se otopi ubacite rum i so i malo pojačajte vatru kako bi punč provrio. Pustite ga da se kuva nekoliko minuta, sklonite s vatre i odmah poslužite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE