Punč je vrsta koktela koji se sastoji od grudvica voća i soka. Postoje različite vrste recepta i varijanti koji mogu biti s alkoholom ili bez. Punč se pojavio prvi put u 17. veku. Obično se servira u činiji koju nazivamo i činija za punč. Ne morate da čekate praznike da biste uživali u ovom aromatičnom napitku - napravite ga sada.
- Sastojci:
- 150 g tamne čokolade
- 150 g mlečne čokolade
- 400 ml mleka
- 150 ml ruma
- prstohvat soli
Priprema:
Tamnu i mlečnu čokoladu izlomite na kockice i stavite u šerpicu. Sipajte mleko pa polako na šporetu topite čokoladu na nižoj temperaturi. Kada se otopi ubacite rum i so i malo pojačajte vatru kako bi punč provrio. Pustite ga da se kuva nekoliko minuta, sklonite s vatre i odmah poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem