Mesni rolati su jako popularni u Americi, a sve je krenulo kada je nekadašnji predsednik Ričard Nikson rekao kako mu je to omiljena hrana i da mu žena sprema štrudlu barem jednom mesečno. Kada je javnost saznala za ovu činjenicu, Bela kuća je bila preplavljena upitima za recept koji je predsednik obožavao. Nakon toga je recept za mesnu štrudlu gospođe Nikson odštampan na dopisnicama Bele kuće da bi bio poslat kao odgovor na hiljade zahteva. Danas je mesna štrudla popularna i u Srbiji, zbog jednostavne pripreme i fantastičnog ukusa. Takođe, odličan je predlog ako želite umesto pečenja da poslužite nešto ukusno na svečanoj trpezi. Ako ste ljubitelj pikantne hrane onda obavezno isprobajte ovaj recept, jer osim što u rolat ide i ljuta papričica, on se pred kraj pečenja bogato posipa biberom. Uživajte! 

  • Sastojci:
  • 2 crna luka 
  • maslinovo ulje
  • 1 ljuta paprika
  • 650 g svinjetine
  • 50 g parmezana 
  • 2 jajeta 
  • 3 kašike prezli
  • peršun

Priprema:
Na ulju propržite seckani crni luk, pa kada omekša dodajte seckanu ljutu papriku. Mleveno meso posolite i pobiberite, pa dodajte luk sa paprikom i uljem, parmezana, jaja, prezle i seckani peršun. Dobro sjedinite. U duguljastu tepsiju stavite pek papir i dobro nauljite. Sipajte smesu i poravnajte. Pecite na 180°C oko 45 minuta. Izvadite meso na pleh obložen pek papirom i premažite uljem. Pospite biberom i pecite na 200°C još 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE