Ričard Nikson je bio 37. predsednik Amerike koji je bio na vlasti od 1969. do 1974. godine, a takođe je i jedini koji je dao ostavku na tu funkuciju, ali je i prvi američki predsednik koji je posetio Jugoslaviju. Nikson je ostao poznat u narodu po Vatergejt skandalu, ali i po tome što je bio veliki gurman. Najviše je voleo da jede mesnu štrudlu koju je pripremala njegova žena Pet, a barem jednom mesečno je morala da se nađe na jelovniku. Kada je javnost saznala za ovu činjenicu, Bela kuća je bila preplavljena upitima za recept koji je predsednik obožavao. Nakon toga je recept za mesnu štrudlu gospođe Nikson odštampan na dopisnicama Bele kuće da bi bio poslat kao odgovor na hiljade zahteva. U nastavku teksta pročitajte kako se pravila čuvena mesna štrudla.Osnovni sastojak za ovo jelo je mleveno meso, a na kraju je obavezan premaz paradajz sosom.
- Sastojci:
- 2 kašike putera
- 1 šolja crnog luka
- 2 čena belog luka
- 3 kriške hleba
- 1 šolja mleka
- 950 g mlevenog mesa
- 2 jajeta
- 1 kašika seckanog svežeg peršuna
- 1/2 kašičice sušenog timijana
- 1/2 kašičice sušenog majorana
- 2 kašike paradajz sosa
- 2 kašike prezli
Priprema:
U tiganju istopite puter, pa dodajte mleveni beli i sitno seckani crni luk i kratko prodinstajte, manje od minut. Hleb isecite na kockice i potopite u mleko. U posudi pomešajte mleveno meso, sa lukom i hlebom. Dodajte jaja i začine, kao i so i biber. Sjedinite rukama. Nauljite tepsiju dimenzija 23x33 cm i sipajte smesu sa mlevenim mesom. Lepo rasporedite, pa premažite paradajz pireom i pospite prezlama. Ostavite u frižideru oko sat vremena. Zatim pecite u zagrejanoj rerni na 170°C na donjoj rešetki oko sat vremena. Nagomilanu masnoću nekoliko puta odlijte tokom pečenja i nakon što je meso potpuno kuvano. Ostavite da stoji na rešetki pet minuta pre rezanja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus