Do sada ste obično pravili pljeskavice sa tikvicama, a sada napravite sa kupusom i belim mesom. Ova kombinacija je pun pogodak ukoliko želite da probate nešto malo drugačije. Sa dodatkom sira koji se razvlači kada zagrizete ne može da vam se ne svidi. Priprema je jednostavna, sve će biti gotovo za pola sata. 

  • Sastojci:
  • 400 g kupusa
  • 400 g belog mesa
  • 2 jajeta
  • 2 čena belog luka, so, ljuta tucana paprika
  • 1 struk mladog luka
  • 2 kašike prezli
  • 2 kašike brašna
  • ulje
  • kačkavalj

Priprema:

Kupus isecite kao za salatu, posolite pa prelijte ključalom vodom na 5-10 minuta da omekša. Piletinu isecite što sitnije možete, a ukoliko želite uzmite mlevenu. Kupus ocedite, pa ga isecite još sitnije. Stavite u činiju meso, kupus, jaja, izgnječen beli luk, malo soli, ljute paprike i iseckan praziluk, potom prezle, brašno i ulje. Sve promešajte. Kašikom vadite pljeskavice i stavljajte na zagrejano ulje u tiganj. Preko svake pljeskavice stavite parče kačkavalja pa preko njega još malo smese. Ispržite sa obe strane.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE