Do sada ste obično pravili pljeskavice sa tikvicama, a sada napravite sa kupusom i belim mesom. Ova kombinacija je pun pogodak ukoliko želite da probate nešto malo drugačije. Sa dodatkom sira koji se razvlači kada zagrizete ne može da vam se ne svidi. Priprema je jednostavna, sve će biti gotovo za pola sata.
- Sastojci:
- 400 g kupusa
- 400 g belog mesa
- 2 jajeta
- 2 čena belog luka, so, ljuta tucana paprika
- 1 struk mladog luka
- 2 kašike prezli
- 2 kašike brašna
- ulje
- kačkavalj
Priprema:
Kupus isecite kao za salatu, posolite pa prelijte ključalom vodom na 5-10 minuta da omekša. Piletinu isecite što sitnije možete, a ukoliko želite uzmite mlevenu. Kupus ocedite, pa ga isecite još sitnije. Stavite u činiju meso, kupus, jaja, izgnječen beli luk, malo soli, ljute paprike i iseckan praziluk, potom prezle, brašno i ulje. Sve promešajte. Kašikom vadite pljeskavice i stavljajte na zagrejano ulje u tiganj. Preko svake pljeskavice stavite parče kačkavalja pa preko njega još malo smese. Ispržite sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus