Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PILETINA SA POVRĆEM NA KINESKI NAČIN: Za manje od pola sata ručak kao iz najboljeg restorana

Autor Aleksandra Ljubičić

Napravite sami kineski specijalitet u svom domu.

 domaći kinezi.jpg Izvor: Stvar Ukusa

U kineskoj kuhinji piletina zauzima važno mesto, i postoje mnogobrojni specijaliteti sa ovim mesom. Osim piletine, pirinač, povrće i soja sos su nešto bez čega ova kuhinja ne bi bila to što jesta. Ako ne volite da idete po restoranima ovo je način da kinesku kuhinju dovedete za svoju trpezu. Pripremite sami meso sa povrćem i poslužite uz pirinač.

  • Sastojci:
  • 1 crni luk
  • 3 paprike
  • 1 šargarepa
  • 400 g piletine
  • 1 manja tikvica
  • maslinovo ulje
  • soja sos
  • susam, so, biber
  • pirinač kao prilog

Priprema:

Na maslinovom ulju propržite crni luk, šargarepu i papriku. Dodajte seckanu piletinu i seckanu tikvicu. Kada se sve izdinsta dodajte so, biber, susam i soja sos. Servirajte toplo sa kuvanim pirinčem.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti