U kineskoj kuhinji piletina zauzima važno mesto, i postoje mnogobrojni specijaliteti sa ovim mesom. Osim piletine, pirinač, povrće i soja sos su nešto bez čega ova kuhinja ne bi bila to što jesta. Ako ne volite da idete po restoranima ovo je način da kinesku kuhinju dovedete za svoju trpezu. Pripremite sami meso sa povrćem i poslužite uz pirinač.
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 3 paprike
- 1 šargarepa
- 400 g piletine
- 1 manja tikvica
- maslinovo ulje
- soja sos
- susam, so, biber
- pirinač kao prilog
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite crni luk, šargarepu i papriku. Dodajte seckanu piletinu i seckanu tikvicu. Kada se sve izdinsta dodajte so, biber, susam i soja sos. Servirajte toplo sa kuvanim pirinčem.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus