Kineska hrana je zanimljiva i ukusna, pogotovo za one koji vole da eksperimentišu. Piletina u slatko-kiselom sosu sa dodatkom raznovrsnog povrća, kao i sa orašastim plodovima je jedno od najpoznatijih jela. U kineskoj kuhinji postoji puno specijaliteta, a mi vam donosimo recpet za piletinu sa kikirikijem u slatko-kiselo-ljutom sosu. Ako volite pikantnu hranu uživaćete u svakom zalogaju. 

  • Sastojci:
  • 2 pileća filea 
  • 2-3 čena belog luka 
  • 1 ljuta papričica 
  • 1 paprika
  • 1 krastavac 
  • 100 g kikirikija 
  • 4 kašike soja sosa 
  • 2 kašike meda 
  • 6 kašika vode 
  • 1 kašičica kukuruznog skroba 

Priprema:
Isecite meso na kockice, a soja sos, med i vodu sjedinite. Sipajte pola sosa preko mesa i dobro promešajte. Na malo ulja propržite sitno seckan beli luk i ljutu papričicu. Zatim dodajte meso, pa kada se proprži dodajte seckanu papriku i kikiriki. Sipajte malo vode i promešajte. U preostali sos dodajte skrob i sjedinite, pa prelijte preko. Promešajte i još kratko krčkajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE