Kineska hrana je zanimljiva i ukusna, pogotovo za one koji vole da eksperimentišu. Piletina u slatko-kiselom sosu sa dodatkom raznovrsnog povrća, kao i sa orašastim plodovima je jedno od najpoznatijih jela. U kineskoj kuhinji postoji puno specijaliteta, a mi vam donosimo recpet za piletinu sa kikirikijem u slatko-kiselo-ljutom sosu. Ako volite pikantnu hranu uživaćete u svakom zalogaju.
- Sastojci:
- 2 pileća filea
- 2-3 čena belog luka
- 1 ljuta papričica
- 1 paprika
- 1 krastavac
- 100 g kikirikija
- 4 kašike soja sosa
- 2 kašike meda
- 6 kašika vode
- 1 kašičica kukuruznog skroba
Priprema:
Isecite meso na kockice, a soja sos, med i vodu sjedinite. Sipajte pola sosa preko mesa i dobro promešajte. Na malo ulja propržite sitno seckan beli luk i ljutu papričicu. Zatim dodajte meso, pa kada se proprži dodajte seckanu papriku i kikiriki. Sipajte malo vode i promešajte. U preostali sos dodajte skrob i sjedinite, pa prelijte preko. Promešajte i još kratko krčkajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus