Do sada ste verovatno više puta pravili pljeskavice od tikvica, ali garantujemo da na ovaj način niste. Umesto da cela jaja pomešate sa brašnom i tikvicama, razdvojite žumanca i belanca, pa belanca penasto umutite i umešajte u smesu. Na taj način će pljeskavice biti još vazdušastije i mekše
Sastojci:
- 2 tikvice
- so po ukusu
- 2 jajeta
- 30 g sira
- 80 grama brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Tikvice izrendajte, posolite i ostavite par minuta da puste sok. Iscedite ih i stavite u činiju. Dodajte žumanca, rendani sir i brašno sa praškom za pecivo. Promešajte. Belanca penasto umutite pa lagano umešajte u smesu. Kašikom vadite smesu. Pržite na laganoj vatri 5-7 minuta sa svake strane. Rezultat su neverovatno mekane pljeskavice od tikvica.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus