Najbolji recept za pljeskavice sa tikvicama koji ste probali do sada.

Do sada ste verovatno više puta pravili pljeskavice od tikvica, ali garantujemo da na ovaj način niste. Umesto da cela jaja pomešate sa brašnom i tikvicama, razdvojite žumanca i belanca, pa belanca penasto umutite i umešajte u smesu. Na taj način će pljeskavice biti još vazdušastije i mekše
Sastojci:
- 2 tikvice
- so po ukusu
- 2 jajeta
- 30 g sira
- 80 grama brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Tikvice izrendajte, posolite i ostavite par minuta da puste sok. Iscedite ih i stavite u činiju. Dodajte žumanca, rendani sir i brašno sa praškom za pecivo. Promešajte. Belanca penasto umutite pa lagano umešajte u smesu. Kašikom vadite smesu. Pržite na laganoj vatri 5-7 minuta sa svake strane. Rezultat su neverovatno mekane pljeskavice od tikvica.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.