Do sada ste verovatno više puta pravili pljeskavice od tikvica, ali garantujemo da na ovaj način niste. Umesto da cela jaja pomešate sa brašnom i tikvicama, razdvojite žumanca i belanca, pa belanca penasto umutite i umešajte u smesu. Na taj način će pljeskavice biti još vazdušastije i mekše
Sastojci:
- 2 tikvice
- so po ukusu
- 2 jajeta
- 30 g sira
- 80 grama brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Tikvice izrendajte, posolite i ostavite par minuta da puste sok. Iscedite ih i stavite u činiju. Dodajte žumanca, rendani sir i brašno sa praškom za pecivo. Promešajte. Belanca penasto umutite pa lagano umešajte u smesu. Kašikom vadite smesu. Pržite na laganoj vatri 5-7 minuta sa svake strane. Rezultat su neverovatno mekane pljeskavice od tikvica.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem