Burgeri se obično prave od mlevenog junećeg mesa koje je dobro začinjeno. Ali ukoliko iz nekog razloga ne jedete meso sada burgere možete napraviti i bez njega. Ono što vam je potrebno kao zamena jeste patlidžan, a pripremu pogledajte u nastavku.
Sastojci:
- 2 ili 3 patlidžana
- 2 čena belog luka
- 1 jaje
- mlevena paprika, mleveni đumbir, so
- 3 kašike prezli
- brašno
- maslinovo ulje
Priprema:
U jednoj posudi izrendajte patlidžan, dodajte ulje, mlevenu papriku i đumbir, so i izgnječen beli luk pa propržite smesu. Krčkajte 10ak minuta pa sklonite sa ringle i dodajte jaje i prezle. Formirajte burgere i uvaljajte ih u brašno. Pržite po par minuta sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus