Burgeri se obično prave od mlevenog junećeg mesa koje je dobro začinjeno. Ali ukoliko iz nekog razloga ne jedete meso sada burgere možete napraviti i bez njega. Ono što vam je potrebno kao zamena jeste patlidžan, a pripremu pogledajte u nastavku.
Sastojci:
- 2 ili 3 patlidžana
- 2 čena belog luka
- 1 jaje
- mlevena paprika, mleveni đumbir, so
- 3 kašike prezli
- brašno
- maslinovo ulje
Priprema:
U jednoj posudi izrendajte patlidžan, dodajte ulje, mlevenu papriku i đumbir, so i izgnječen beli luk pa propržite smesu. Krčkajte 10ak minuta pa sklonite sa ringle i dodajte jaje i prezle. Formirajte burgere i uvaljajte ih u brašno. Pržite po par minuta sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
3 načina da očistite rešetke od rerne brzo i bez napora
Domaći hleb sa ovsenim pahuljicama i semenkama
Posne slane kuglice od leblebija sa orasima
Posna pita sa lukom