Burgeri se obično prave od mlevenog junećeg mesa koje je dobro začinjeno. Ali ukoliko iz nekog razloga ne jedete meso sada burgere možete napraviti i bez njega. Ono što vam je potrebno kao zamena jeste patlidžan, a pripremu pogledajte u nastavku.

Sastojci:

  • 2 ili 3 patlidžana
  • 2 čena belog luka
  • 1 jaje
  • mlevena paprika, mleveni đumbir, so
  • 3 kašike prezli
  • brašno
  • maslinovo ulje

Priprema:

U jednoj posudi izrendajte patlidžan, dodajte ulje, mlevenu papriku i đumbir, so i izgnječen beli luk pa propržite smesu. Krčkajte 10ak minuta pa sklonite sa ringle i dodajte jaje i prezle. Formirajte burgere i uvaljajte ih u brašno. Pržite po par minuta sa obe strane.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE