Ukoliko ne možete da zamislite ručak bez jela na kašiku, onda je recept za pileći gulaš idealan za vas. Lako se pravi, ne oduzima previše vremena, a vi i vaši ukućani bićete siti i zadovoljni.
Dodajte mu po želji kuvani pirinač ili pire krompir, a možete i da ga poslužite samo uz svežu sezonsku salatu.
Sastojci:
- 300 g pilećeg filea
- 2 glavice luka
- 2 šargarepe
- 100 ml pasiranog paradajza
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 list lovora
- so, biber
- peršunov list
Priprema:
U šerpi propržite sitno naseckan luk da omekša, a potom mu dodajte šargarepu isečenu na kolutiće. Dinstajte dok povrće ne bude na pola gotovo, a zatim ubacite piletinu isečenu na kockice. Nalijte vodom da ogrezne, dodajte začine i lovorov list, pa krčkajte na umerenoj vatri. Nakon pola sata kuvanja, dodajte kašiku brašna i sipajte sok od paradajza. Sve dobro izmešajte, a ukoliko ima potrebe dodajte još začina. Ostavite da vri još jedno 15 minuta, pa skinite sa ringle, pospite naseckanim peršunom i jelo je spremno za serviranje.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus