Ukoliko ne možete da zamislite ručak bez jela na kašiku, onda je recept za pileći gulaš idealan za vas. Lako se pravi, ne oduzima previše vremena, a vi i vaši ukućani bićete siti i zadovoljni. 

Dodajte mu po želji kuvani pirinač ili pire krompir, a možete i da ga poslužite samo uz svežu sezonsku salatu.  

Sastojci:

  • 300 g pilećeg filea
  • 2 glavice luka
  • 2 šargarepe
  • 100 ml pasiranog paradajza
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 1 list lovora
  • so, biber
  • peršunov list

Priprema:

U šerpi propržite sitno naseckan luk da omekša, a potom mu dodajte šargarepu isečenu na kolutiće. Dinstajte dok povrće ne bude na pola gotovo, a zatim ubacite piletinu isečenu na kockice. Nalijte vodom da ogrezne, dodajte začine i lovorov list, pa krčkajte na umerenoj vatri. Nakon pola sata kuvanja, dodajte kašiku brašna i sipajte sok od paradajza. Sve dobro izmešajte, a ukoliko ima potrebe dodajte još začina. Ostavite da vri još jedno 15 minuta, pa skinite sa ringle, pospite naseckanim peršunom i jelo je spremno za serviranje. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE