Juneći medaljoni u sosu od pečuraka jednostavno se prave, a pravi su gastronomski užitak. Belo vino će jelu dati poseban šmek, a najbolje se slaže uz pire krompir ili pirinač. Da bi meso bilo sočno i mekano nemojte da dodajete začine na početku, već pri kraju pripreme, jer so zna da izbuče vlagu, pa medaljoni mogu biti suvi i žilavi. 

Sastojci:

  • 600 g junećih medaljona od buta
  • 150 g šampinjona
  • 2 čena belog luka
  • 130 ml belog vina
  • 20 g putera
  • 100 ml neutralne pavlake
  • 1 kašika ulja
  • so, biber

Priprema:

U tiganj stavite malo ulja pa medaljone propržite pet minuta sa svake strane. Izvadite ih na tanjir i poklopite da se ne hlade. U istom tiganju dodajte maslac, pa na njemu prodinstajte iseckane pečurke. Dodajte sitno naseckan beli luk, nalijte vino i sve zajedno krčkajte dok tečnost ne ispari. Nakon toga sipajte neutralnu pavlaku, vratite medaljone u tiganj, dodajte začine po ukusu, pa sve zajedno dinstajte još nekih 15 minuta. Povremeno promešajte i ukoliko ima potrebe dolijte malo vode. Servirajte dok je još toplo uz prilog po želji.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE