Juneći medaljoni u sosu od pečuraka jednostavno se prave, a pravi su gastronomski užitak. Belo vino će jelu dati poseban šmek, a najbolje se slaže uz pire krompir ili pirinač. Da bi meso bilo sočno i mekano nemojte da dodajete začine na početku, već pri kraju pripreme, jer so zna da izbuče vlagu, pa medaljoni mogu biti suvi i žilavi.
Sastojci:
- 600 g junećih medaljona od buta
- 150 g šampinjona
- 2 čena belog luka
- 130 ml belog vina
- 20 g putera
- 100 ml neutralne pavlake
- 1 kašika ulja
- so, biber
Priprema:
U tiganj stavite malo ulja pa medaljone propržite pet minuta sa svake strane. Izvadite ih na tanjir i poklopite da se ne hlade. U istom tiganju dodajte maslac, pa na njemu prodinstajte iseckane pečurke. Dodajte sitno naseckan beli luk, nalijte vino i sve zajedno krčkajte dok tečnost ne ispari. Nakon toga sipajte neutralnu pavlaku, vratite medaljone u tiganj, dodajte začine po ukusu, pa sve zajedno dinstajte još nekih 15 minuta. Povremeno promešajte i ukoliko ima potrebe dolijte malo vode. Servirajte dok je još toplo uz prilog po želji.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem