Sarme od kiselog kupusa su najpoznatije i najomiljenije srpsko jelo, ali leti su mnogo teške za stomak. Predlažemo da naprvite letnju varijantu sarmica i to sa patlidžanom, a napinite ga krem sirom i orasima. Umesto oraha možete da koristite paradajz i biće osvežavajuće. Lagano i ukusno jelo dopašće vam se na prvi zalogaj, a priprema nije komplikovana. 

Sastojci:

  • 600 g patlidžana
  • 300 g krem sira
  • 50 g oraha
  • 1 čen belog luka
  • 50 g peršuna

Priprema:

Patlidžan isecite na trake, po dužini. Zatim ih ispecite na malo ulja u tiganju, ako imate gril tiganj još bolje. Orahe sitno iseckajte, možete i u blenderu da ih sameljete, a beli luk i peršun takođe sitno iseckajte. Pomešajte ove sastojke sa krem sirom i dobro sjedinite. Nafilujte svaki patlidžan i urolajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE