Sarme od kiselog kupusa su najpoznatije i najomiljenije srpsko jelo, ali leti su mnogo teške za stomak. Predlažemo da naprvite letnju varijantu sarmica i to sa patlidžanom, a napinite ga krem sirom i orasima. Umesto oraha možete da koristite paradajz i biće osvežavajuće. Lagano i ukusno jelo dopašće vam se na prvi zalogaj, a priprema nije komplikovana.
Sastojci:
- 600 g patlidžana
- 300 g krem sira
- 50 g oraha
- 1 čen belog luka
- 50 g peršuna
Priprema:
Patlidžan isecite na trake, po dužini. Zatim ih ispecite na malo ulja u tiganju, ako imate gril tiganj još bolje. Orahe sitno iseckajte, možete i u blenderu da ih sameljete, a beli luk i peršun takođe sitno iseckajte. Pomešajte ove sastojke sa krem sirom i dobro sjedinite. Nafilujte svaki patlidžan i urolajte.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus