Paštetu od patlidžana možete da poslužite kao doručak ili predjelo. Odlično će se slagati s pogačicama, brusketima ili krekerima te je idealan i za laganu užinu. Zdrav namaz od patlidžana idealna je zamena za kupovne paštete pune aditiva i konzervansa, a biće savršeno ukusan.

Ovo povrće sadrži brojne vitamine, kao što su A, C, B kao i mnoge minerale, te bi što češće trebalo da se nađe na vašoj trpezi.

Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • 3 čena belog luka
  • 3 kašike majoneza
  • 2 kašike pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • 2 kašike limunovog soka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so, biber

Priprema:

Patlidžan isecite na polovine, pa meso zasecite malim nožem unakrst na kockice. Posolite, prelijte maslinovim uljem, stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko pola sata. Za to vreme isecite beli luk na sitno. Kada je patlidžan pečen ostavite ga da se malo prohladi, pa kašikom izvadite meso i stavite u činiju. Dodajte sve ostale sastojke, začinite još ukoliko ima potrebe, pa sve ispasirajte štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu smesu. Ostavite namaz da se ohladi na sobnoj temperaturi, prebacite ga u odgovarajuću činiju i čuvajte u frižideru.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE