Paštetu od patlidžana možete da poslužite kao doručak ili predjelo. Odlično će se slagati s pogačicama, brusketima ili krekerima te je idealan i za laganu užinu. Zdrav namaz od patlidžana idealna je zamena za kupovne paštete pune aditiva i konzervansa, a biće savršeno ukusan.
Ovo povrće sadrži brojne vitamine, kao što su A, C, B kao i mnoge minerale, te bi što češće trebalo da se nađe na vašoj trpezi.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 3 čena belog luka
- 3 kašike majoneza
- 2 kašike pavlake
- 1 kašičica senfa
- 2 kašike limunovog soka
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Patlidžan isecite na polovine, pa meso zasecite malim nožem unakrst na kockice. Posolite, prelijte maslinovim uljem, stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko pola sata. Za to vreme isecite beli luk na sitno. Kada je patlidžan pečen ostavite ga da se malo prohladi, pa kašikom izvadite meso i stavite u činiju. Dodajte sve ostale sastojke, začinite još ukoliko ima potrebe, pa sve ispasirajte štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu smesu. Ostavite namaz da se ohladi na sobnoj temperaturi, prebacite ga u odgovarajuću činiju i čuvajte u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno