Leblebija je čudotvorna biljka mahunarka koja je bogata proteinima, vlaknima i vitaminima, i definitivno treba da je što češće uvrstite u svoj jelovnik. Jedan je od glavnih sastojaka sve popularnijeg namaza humusa, koji se iz arapske kuhinje proširio na gotovo ceo svet.
Humus po ovom receptu se veoma brzo pravi, jer se koriste konzervirane leblebije, koje ne morate da potapate preko noći, već su odmah spremne za upotrebu.
Sastojci:
- 1 konzerva leblebija
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 g susama
- 2 čena belog luka
- sok od pola limuna
- so
Priprema:
Leblebije procedite, ali tečnost iz konzerve sačuvajte. Ubacite ih u blender zajedno sa susamom, maslinovim uljem, sitno naseckanim belim lukom, limunovim sokom i žačinima. Sve izmiksajte na najjačoj brzini da dobijete kompaktnu smesu. Ukoliko je previše gusta, dodajte malo tečnosti u kojoj su bile leblebije. Ukoliko ima potrebe dodajte još žačina i sve još jednom izblendirajte. Preručite u činiju i poslužite. Ukoliko preostane stavite preko prozirnu foliju i čuvajte u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus