Kako je sada sezona tikvica, možete ih naći u marketu po veoma niskim cenama, a imamo sjajan recept za sve ljubitelje ovog porvća. U pitanju se zapečene tikvice sa pavlakom i parmezanom, a dobićete pravi ukusan letnji ručak.
Maslinovo ulje i sir daće poseban mediteranski šmek, a sigurno da će pripremljene na ovaj način postati vaše omiljeno jelo.
Sastojci:
- 4 tikvice
- 100 g rendanog parmezana
- 200 g kisele pavlake
- 2 kašike maslinovog ulja
- 100 ml vode
- so, biber
Priprema:
Tikvice oljuštite, pa ih isecite po dužini na tanje komade, posolite i ostavite da odstoje i puste višak vode. Za to vreme pavlaku pomešajte sa parmezanom i začinima i dobro sve sjedinite. Vatrostalnu činiju premažite sa maslinovim uljem, tikvice ocedite, pa poređajte jedan deo na dno činije. Premažite sa pola mešavine pavlake i parmezana, poređajte preostale tikvice i ponovo ih premažite pavlakom. Zalijte vodom i pokrijte činiju aluminijumskom folijom. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite tikvice oko dvadeset minuta. Pred kraj pečenja skinite foliju da se korica zapeče. Služite dok su još tople, a po želji ih pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem