Pred vama je recept za slani rolat od tikvica, koji može biti fantastično predjelo ukoliko nešto slavite. Pored dekorativnog izgleda rolati su izuzetno ukusni i uvek prvi nestaju sa stola. Zato, ako želite da impresionirate svoje goste, ovo je pravi recept.

Sastojci:

  • 3 srednje tikvice
  • 5 jaja
  • 5 kašika parmezana
  • so
  • maslinovo ulje
  • peršun svež
  • 250 g krem sira
  • 200 g šunke

Priprema:

Tikvice izrendajte pa ocedite od viška tečnosti. Jaja umutite sa parmezanom i svežim peršunom. Pomešajte sa rendanim tikvicama pa istresite u pleh obložen pek papirom koji ste premazali uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta. Kada se ispeče istresite koru za rolat na providnu foliju, premažite krem sirom, poređajte listiće šunke pa urolajte i zamotajte u foliju. Stavite u frižider da se stegne minimum 2 sata, pre uklanjanja folije.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE