Pred vama je recept za slani rolat od tikvica, koji može biti fantastično predjelo ukoliko nešto slavite. Pored dekorativnog izgleda rolati su izuzetno ukusni i uvek prvi nestaju sa stola. Zato, ako želite da impresionirate svoje goste, ovo je pravi recept.
Sastojci:
- 3 srednje tikvice
- 5 jaja
- 5 kašika parmezana
- so
- maslinovo ulje
- peršun svež
- 250 g krem sira
- 200 g šunke
Priprema:
Tikvice izrendajte pa ocedite od viška tečnosti. Jaja umutite sa parmezanom i svežim peršunom. Pomešajte sa rendanim tikvicama pa istresite u pleh obložen pek papirom koji ste premazali uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta. Kada se ispeče istresite koru za rolat na providnu foliju, premažite krem sirom, poređajte listiće šunke pa urolajte i zamotajte u foliju. Stavite u frižider da se stegne minimum 2 sata, pre uklanjanja folije.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem