Tikvice su zdrave i jeftine, a postoji milion recepata za njihovu pripremu. Bilo da želite salatu, sarmice, pohovane... Za ovaj recept vam je potrebno manje od pola sata i 300 dinara za pripremu. Možete da služite kao prilog uz neko meso, a može i kao lagani letnji obrok. 

Pročitajte i kako da napravite supu od tikvica koja će vam pomoći da smršate. 

Sastojci: 

  • 1-2 tikvice
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • 2 kašike brašna
  • maslinovo ulje
  • 1 kašičica italijanskog začina 
  • 4 kašike majoneza
  • mirođija, peršun
  • 2 čena belog luka

Priprema:

Isecite koru, a zatim i tikvice na kockice. Posolite, pobibrite, pospite italinaskim začinom, brašnom i belim lukom u prahu. Sipajte maslinovo ulje i lepo promešajte. Stavite u tepsiju koju ste obložili pek papirom, pa pecite na 190°C oko 20-25 minuta. U međuvremenu napravite preliv od majoneza u koji ste dodali seckani peršun, mirođiju i mleveni beli luk. Pečene tikvice stavite u neku posudu i prelijte majonezom. Promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE