Tikvice su zdrave i jeftine, a postoji milion recepata za njihovu pripremu. Bilo da želite salatu, sarmice, pohovane... Za ovaj recept vam je potrebno manje od pola sata i 300 dinara za pripremu. Možete da služite kao prilog uz neko meso, a može i kao lagani letnji obrok.
Pročitajte i kako da napravite supu od tikvica koja će vam pomoći da smršate.
Sastojci:
- 1-2 tikvice
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 2 kašike brašna
- maslinovo ulje
- 1 kašičica italijanskog začina
- 4 kašike majoneza
- mirođija, peršun
- 2 čena belog luka
Priprema:
Isecite koru, a zatim i tikvice na kockice. Posolite, pobibrite, pospite italinaskim začinom, brašnom i belim lukom u prahu. Sipajte maslinovo ulje i lepo promešajte. Stavite u tepsiju koju ste obložili pek papirom, pa pecite na 190°C oko 20-25 minuta. U međuvremenu napravite preliv od majoneza u koji ste dodali seckani peršun, mirođiju i mleveni beli luk. Pečene tikvice stavite u neku posudu i prelijte majonezom. Promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus