Tikvice su zdrave i jeftine, a postoji milion recepata za njihovu pripremu. Bilo da želite salatu, sarmice, pohovane... Za ovaj recept vam je potrebno manje od pola sata i 300 dinara za pripremu. Možete da služite kao prilog uz neko meso, a može i kao lagani letnji obrok.
Pročitajte i kako da napravite supu od tikvica koja će vam pomoći da smršate.
Sastojci:
- 1-2 tikvice
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 2 kašike brašna
- maslinovo ulje
- 1 kašičica italijanskog začina
- 4 kašike majoneza
- mirođija, peršun
- 2 čena belog luka
Priprema:
Isecite koru, a zatim i tikvice na kockice. Posolite, pobibrite, pospite italinaskim začinom, brašnom i belim lukom u prahu. Sipajte maslinovo ulje i lepo promešajte. Stavite u tepsiju koju ste obložili pek papirom, pa pecite na 190°C oko 20-25 minuta. U međuvremenu napravite preliv od majoneza u koji ste dodali seckani peršun, mirođiju i mleveni beli luk. Pečene tikvice stavite u neku posudu i prelijte majonezom. Promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem