Kada nemate puno vremena da pripremate ručak, ali želite da to bude ukusno onda isprobajte fritatu sa tikvicama i pečurkama. Potrebno je manje od pola sata, a namirnice nisu skupe. Dodatni plus je što je sve gotovo u jednom tiganju, pa nema ni puno sudova za pranje. Ovo jelo možete da služite i za doručak ili večeru.
Sastojci:
- 150 g pečuraka
- 1 tikvica
- 2 čena belog luka
- 3 jajeta
- 100 g tvrdog sira
- 1 paradajz
Priprema:
Pečurke i tikvice isecite, pa propžite na ulju. Dodajte i seckani beli luk. Jaja umutite sa začinima po želji, sipajte jaja preko i poklopite. Pecite na niskoj temepraturi 7 minuta, pa pospite rendani sir, paradajz isečen na kolutove i ponovo poklopite. Pecite još 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus