Kada nemate puno vremena da pripremate ručak, ali želite da to bude ukusno onda isprobajte fritatu sa tikvicama i pečurkama. Potrebno je manje od pola sata, a namirnice nisu skupe. Dodatni plus je što je sve gotovo u jednom tiganju, pa nema ni puno sudova za pranje. Ovo jelo možete da služite i za doručak ili večeru.
Sastojci:
- 150 g pečuraka
- 1 tikvica
- 2 čena belog luka
- 3 jajeta
- 100 g tvrdog sira
- 1 paradajz
Priprema:
Pečurke i tikvice isecite, pa propžite na ulju. Dodajte i seckani beli luk. Jaja umutite sa začinima po želji, sipajte jaja preko i poklopite. Pecite na niskoj temepraturi 7 minuta, pa pospite rendani sir, paradajz isečen na kolutove i ponovo poklopite. Pecite još 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem